"Varför kunde inte armen bara gått av på mitten?"

"Hur ont kommer det här göra?" Det var vad Piraternas Joel Larsson hann tänka innan han träffades av Jacob Thorssells cykel i matchen mot Dackarna för en månad sedan. Det blev värre än han hade förväntat sig.

Joel Larsson gör tummen upp när han förs in i ambulansen efter kraschen i Målilla. En månad senare så återstår tre månader innan han ska operera bort stålplattan som fixerar hans vänstra handled.

Joel Larsson gör tummen upp när han förs in i ambulansen efter kraschen i Målilla. En månad senare så återstår tre månader innan han ska operera bort stålplattan som fixerar hans vänstra handled.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-09-10 14:30

Det såg ut som en ganska simpel vurpa när Vimmerbykillen Joel Larsson tappade kontrollen i den första kurvan när Piraterna mötte Dackarna för en knapp månad sedan. 

– Jag har sett bilder på det och det var en helt vanlig vurpa. Hade inte Thorssell kommit bakom så hade jag rest mig och kört vidare. Men det var (Peter) Ljung som hade tur den veckan, säger Larsson. 

Nu gjorde Thorssell vad han kunde för att undvika att köra på honom. Han var dock för nära för att lyckas. 

– Jag låg rätt långt fram när jag gick omkull så jag insåg att det skulle komma någon bakifrån. Så jag hann tänka, vem är det och hur ont kommer det här göra. Jag höll fortfarande i styret och hans motor träffade min armbåge så då vek sig handleden. 

Att handleden var bruten kunde han konstatera direkt. Men att leden var så allvarligt skadad som det skulle visa sig var ett tungt besked.

– Jag blev så förbannad. Varför kunde inte armen bara gå av på mitten och så är man gipsat i några veckor så är det bra sen. Nu har de opererat in en stålplatta som fixerar handleden och den ska jag ha i tre-fyra månader. Sen ska de operera ut den och jag kan bara tänka mig hur stel leden kommer vara då. 

Är speedwaykarriären slut nu?

– Jag tänkte det när jag låg i sjukrummet att nu får det vara slut. När armen såg ut som ett jäkla Z så var jag trött på det. Men jag kommer väl över det här också så jag stänger inga dörrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om