Teurnberg inför derbyt: "Vi har inte råd med misstag"

På tisdagskvällen är det dags för Dackarnas returmöte mot Västervik, och det är upplagt för en glödhet match. Åtminstone om du frågar Målilla-lagets ledare Mikael Teurnberg:

Mikael Teurnberg i samspråk med tisdagens förare Nicolai Klindt och Maciej Janowski.

Mikael Teurnberg i samspråk med tisdagens förare Nicolai Klindt och Maciej Janowski.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-07-18 18:16

– Ja, det börjar dra ihop sig nu. Och det kommer bli riktigt tufft. Men jag tror och hoppas att vi ska kunna ge dem en ordentlig match. Vi vann ju nu senast mot Rospiggarna (47–43), vilket var skönt. Så vi går in i den här kampen med en seger i bagaget och vet att vi inte har råd med några misstag.

Hur ser det ut med förare från ert håll?

Truppen står sig som den har gjort fram till nu. Det finns väl några som är intressanta att peta in, men vi får se imorgon. Filip Hjelmland gjorde det riktigt bra här senast, så han får fortsätta.

För Dackarnas del blev det förlust mot Västerviksgänget på hemmaplan senast, med 48–42. Och nu väntar alltså returmötet borta.

– Det första mötet var väldigt tufft. Vi gjorde det bra inledningsvis och ledde i paus. Men därefter kom dem om och det rann iväg på slutet. Lite så skulle man kunna beskriva säsongen för vår del så här långt. Vi har haft lite stolpe ut. Gäller att vara, med hela tiden. Har tappat onödiga poäng.

Hur bra koll har ni på just Västervik?

– Vi gjorde en bra semifinal mot dem förra året, och vann, för de som inte redan visste. Däremot förlorade vi mot dem i serien. Västervikslaget ligger trea i serien, så det är klart att dem är lite förhandsfavoriter. Sedan så är det förstås alltid lite derby när våra lag möts. Det går ju exempelvis bussar med supportrar mellan städerna, och det bidrar ju till lite extra tryck.

Inför mötet menar lagledaren att det gäller att ha huvudet på skaft och göra sitt allra yttersta för att ro hem en seger. 

– När det väl drar ihop sig så gäller det att vi hela tiden kämpar och sliter, så ska det nog gå vägen. Kämpa och slita är de två nyckelorden för tisdagskvällens batalj, helt klart, förklarar lagledaren.

Samtidigt som Dackarna jagar andra raka vinsten, går Västervik för att förlänga hemmasviten. Och jämfört med matchen mot Lejonen senast, går Bartosz Smektala in istället för Pawel Przedpelski för Västervik.

Så här har det gått för Dackarna tidigare under säsongen:

Piraterna – Dackarna (46–44), Dackarna – Indianerna (49–41), Masarna – Dackarna (49–41), Dackarna – Lejonen (44–46), Dackarna – Västervik (42–48), Rospiggarna – Dackarna (48–42), Dackarna – Smederna (23–25), Smederna – Dackarna (53–37), Dackarna – Rospiggarna (47–43).

Laguppställningar Tisdag

Västervik:
1) Gleb Chugunov, 2) Bartosz Smektala, 3) Fredrik Lindgren, 4) Jaimon Lidsey, 5) Kenneth Bjerre, 6) Peter Ljung, 7) Anton Karlsson.

Dackarna:
1) Rasmus jensen, 2) Filip Hjelmland, 3) jacob Thorssell, 4) Maciej Janowski, 5) Brady Kurtz, 6) Nicolai Klindt, 7) Ludvig Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!