Tung poängförlust i premiären: "Hade stolpe ut"

Dackarna hade länge greppet mot Västervik. Men en svag avslutning gjorde att premiärderbyt i Målilla slutade 45–45. "Vi har lite stolpe ut och borde absolut vunnit matchen, sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Max Bogdanowicz och Anton Karlsson vurpade i det tredje heatet bakom Jason Doyle och Pawel Przedpelski i derbyt mellan Dackarna och Västervik som slutade 45-45.

Max Bogdanowicz och Anton Karlsson vurpade i det tredje heatet bakom Jason Doyle och Pawel Przedpelski i derbyt mellan Dackarna och Västervik som slutade 45-45.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-01 21:34

De bjöds på dramatik från start. När Maciej Janowski skulle göra sin hett efterlängtade comeback i Dackarna var han lite väl laddad och släppte kopplingen innan startgrinden gick upp. Det ledde till att Västervik vann heatet med 4–2 efter att Artem Laguta vunnit före Frederik Jakobsen.

Dackarna kontrade snabbt med en "femetta" i andra heatet signerad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Samma duo såg till att Dackarna fick poängövertag i fjärde heatet med 4–2 efter att Rasmus Jensen varit först i mål.

Dackarnas övertag med fyra poäng höll sig fram till det nionde heatet. Då klev firma Thorssell/Jensen fram och vann i stor stil före Västerviks Pawel Przedpelski som hade två raka heatsegrar innan dess. Det innebar Dackeledning med 31–23.

Följden av det blev att Västervik toppade i tionde heatet och ersatte Noel Wahlqvist med Artem Laguta. Han såg ut att kunna ordna en "femetta" i par med Vadim Tarasenko. Dackarnas Jacob Thorssell bjöd dock på kvällens prestation då han körde om båda två och räddade 3–3 i heatet.

I elfte heatet reducerade Västervik till 36–30 sedan Jason Doyle inte lyckats stå emot Pawel Przedpelski. 

– Vi ville inte ge Västervik chansen att toppa för tidigt egentligen. De lyckades ta in lite, men det kändes ändå bra i det läget, sa Mikael Teurnberg.

Både heat 13 och 14 slutade 3–3. Därmed behövde gästerna en "femetta" i det avslutande heatet för att rädda en poäng. Och precis så blev det. Laguta/Przedpelski vann före Thorssell och Jensen i Dackarna. Premiärderbyt slutade alltså 45–45.

– Vi hade lite stolpe ut känns det som och jag tycker att vi borde ha vunnit matchen. Nu fick Janowski en dålig start och Doyle hade problem att få fart på sina cyklar till och från. Det är inget vi ska skylla på, men det visar att det är små marginaler som avgör, sa Mikael Teurnberg.

Om Dackarnas stjärnor inte levererade som förväntat klev både Rasmus Jensen och Jacob Thorssell fram istället.

– Jag värvade Jensen hit och han körde så bra som jag hade tänkt mig. Han är en riktig fighter som aldrig ger sig. I sista heatet var han på väg förbi och höll på att avgöra till vår fördel, men det ville sig inte riktigt. Samarbetet med Jacob Thorssell fungerade också så bra som jag räknat med, sa Teurnberg.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen såg ut att leda Dackarna till seger, men lyckades inte knyta ihop säcken i det sista heatet.
Jacob Thorssell och Rasmus Jensen såg ut att leda Dackarna till seger, men lyckades inte knyta ihop säcken i det sista heatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!