Tipset: De är favoriter i SM – och de kan skrälla

Vi tog ett snack med Thomas Lindblom på SVT och tillika förre sportreportern på VT/KP. Han har följt många SM-finaler genom åren. Här ger han sitt tips på vilka förare som är favoriter och vilka som kan skrälla.

Pontus Aspgren. Är det dags för SM-guld nu, individuellt?

Pontus Aspgren. Är det dags för SM-guld nu, individuellt?

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2020-07-23 09:00

Favoriterna: 

Oliver Berntzon, Dackarna: Får räknas som huvudfavorit i finalen. Har inlett säsongen starkt i Polen och var hösten 2018 tvåa i SM-finalen i Eskilstuna. Börjar få den rutinen som behövs för att kunna vinna ett mästerskap. Snabb runt sin hemmabana.

Pontus Aspgren, Indianerna: Har liksom Berntzon ligafart med sig till Målilla. Får i det här startfältet tillhöra en av huvudfavoriterna. Undviker han maskinproblem, som gäckade honom i fjolårets final, har han fart för att utmana om guldet.

Kim Nilsson, Masarna: Också en rutinerad finalförare, som alltid håller sig framme i kampen om medaljerna. Om det finns någon i startfältet som står på tur för ett guld så är det nog Kim Nilsson. Han tog silver vid SM-finalen i Nyköping 2015, och har också två brons efter det. Blir inte förvånad om han vinner.

Skrällvarning: 

Philip Hellström Bängs, Masarna: 17-åringen är landets största unga löfte just nu. Har tränat på banan i Avesta sedan i mars, och också gjort flera starka insatser mot division ett-motstånd. Gjorde en vass elitseriematch i Målilla förra säsongen och skulle kunna vara en rolig skräll. Men det känns något tidigt.

Filip Hjelmland, Vetlanda: Satsar alltid stenhårt. Har farten och förutsättningarna för att slå igenom på allvar den här säsongen. Får han en bra start på tävlingen, och håller sig på benen i alla heat, kan han bli att räkna med.

Kim NIlsson tog brons förra året. Mycket talar för att det blir en ny topplacering för honom nu.
Kim NIlsson tog brons förra året. Mycket talar för att det blir en ny topplacering för honom nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!