Tidig guldkamp i Målilla: ”Dackarna har ett komplett lag”

”Ovisst” • ”Det är många om budet” • ”Bästa Elitserien på länge”. När klubbarna och dess representanter samlades på Friends Arena inför säsongsupptakten var de flesta överens om att det här skulle bli en rekordjämn Elitserie. Än så länge har de rätt. I kväll körs en av många toppmatcher: Dackarna mot Masarna. – Vi måste vara tuffare i starterna och bättre in i förstaböj, säger Mikael Karlsson.

Foto:

Speedway2017-05-23 06:20

Efter den övertygande segern i premiären borta mot Piraterna, var det nog många som trodde att ett nederlagstippat Lejonen skulle bli en munsbit för Dackarna i hemmapremiären förra tisdagen.

Men icke. Gislaveds stolthet vann med två poäng, vilket var en skräll för många.

Nu är det ju inte direkt så att Dacke-lagledaren Mikael Karlsson legat sömnlös efter den överraskande förlusten i hemmapremiären förra tisdagen.
– Vi visste att Lejonen var bra, men visst är det förvånande att de leder Elitserien, säger Karlsson.

I kväll ställs alltså Dackarna mot Masarna, som också fick stryk av Lejonen.
– Det är absolut en tuff uppgift. Det känns mer och mer som att varje match i den här serien är stenhård. Det gäller verkligen att vara på tårna från början till slut.

Dackarna och Masarna har mer gemensamt än att båda nämns i guldsnacket.
– Jag tycker att vi påminner om varandra i lagbygget. Vi har satsat på ungefär samma upplägg.

Vilket innebär...?
– Att vi är starka från position ett till sju. Vi är starka topp-fem och har också bra reserver.

Det märks tydligt att Mikael Karlsson har stor respekt för Avesta-laget – och märkligt vore förstås annars. Alla känner till hemmasonens Antonio Lindbäcks enorma kapacitet, precis som ex-världsmästarens Tai Woffinden. Här finns ju också två duktiga svenska förare i Linus Sundström och Kim Nilsson – och så förstås polacken Przemyslaw Pawlicki.
– Pawlicki har varit grym. Han är riktigt, riktigt snabb. Antonio brukar trivas bra i Målilla och Tai (Woffinden) vann Mikael Max Finalrace för en tid sedan, säger Dacke-lagledaren och fortsätter:
– Min känsla är ändå att vi är lite bättre än de flesta lag om vi tittar tredjeförare och neråt. Men vi måste ta för oss mer i starterna och i förstasvängen. Det blev mycket bättre mot slutet mot Lejonen – och det tar vi med oss till den här matchen.

Mikael Karlsson ser fram emot mötet:
– Det är två lag som jag tror kommer finnas med däruppe i toppen när vi summerar grundserien. En extra krydda mot Masarna är att speakern vi hade i Mikael Max tävling (Ian ”Porky” Jones) är här igen. Han kan nog höja temperaturen på matchen ännu ett snäpp.

Masarnas lagledare Stefan Bäckström lägger över favorittrycket på Dackarna.
– Det här är kanske säsongens svåraste bortamatch. Enligt mitt tycke – och det har jag sagt tidigare – har Dackarna ett komplett lag. Ett lag för final. De är starka hela vägen, från ett till sju. Vi har också ett bra lag, men är inte lika starka på reservsidan.
– Vi ska försöka göra en så bra match som möjligt, men procentsatsen på att vi vinner är inte särskilt hög. Dackarna har ett kanonbygge och har duktiga och trevliga lagledare också. Den enda nackdel Dackarna har är väl deras hemmabana. De har inte så stor fördel av att köra hemma jämfört med många andra lag.

Hur trivs era förare i Målilla?
– Bra. Pawlicki, Antonio och Tai har kört bra där tidigare och Linus Sundström verkar också trivas bra i Målilla. Vi får se hur det går. Det har varit lite upp och ner hittills. Många säger att andra året i en serie alltid brukar vara det svåraste.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!