Teurnbergs reaktion på Doyles val: "Han kontaktade mig"

Grundserien är glömd. Nu börjar ett hyperintressant slutspel för Dackarna, som möter Indianerna borta i Kumla i den första av två kvartsfinalmatcher. "Det är det här man har längtat efter", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnbergs Dackarna ställs mot Indianerna i den första SM-kvartsfinalen.

Mikael Teurnbergs Dackarna ställs mot Indianerna i den första SM-kvartsfinalen.

Foto: Torbjörn Allvin/Thomas Augustsson

Speedway2022-08-29 15:30

Det var länge osäkert om de regerande mästarna Dackarna ens skulle ta sig till slutspel. Ni som hängt med vet att man till slut ändå hade allt i egna händer, hemma mot Piraterna. 

Och väl där blev det en övertygande seger (60–29) för Dackarna, som knep den sista slutspelsplatsen.

– Vi har haft en bra känsla i laget under hela hösten egentligen. Det känns som att det kuggade i mer och mer, menar Mikael Teurnberg. 

I kvartsfinalen ställs man alltså mot Indianerna och inleder borta i Kumla på tisdag kväll. Runt lunchtid på måndagen blev det klart att Indianerna plockar in Jason Doyle, som är en av Dackarnas guldhjältar från 2021. Även Andreas Lyager kommer in som skadeersättare.

Blev du överraskad av nyheten?

– Nej. Doyle kontaktade mig förra veckan och berättade det. Men allt hängde på det polska slutspelet och hur det gick för hans lag där. Nu åkte de ur och därför kan han köra i Sverige igen. Reglerna här säger att man kan ta in ersättare för långtidsskador och därför kunde Indianerna ta in Doyle och Lyager. Det är två bra förare, men det är inget vi fokuserar på, säger Teurnberg.

I den första kvartsfinalen väljer Dackarnas lagledare att köra med samma förare som krossade Piraterna i grundseriens sista match. Däremot blir det ett par förändringar...

– Ja, Jacob (Thorssell) får åka som reserv. Vi flyttar även ner Rasmus Jensen till nummer tre och låter Jakobsen (Frederik) åka tillsammans med Janowski (Maciej). Sen kommer Nicolai Klindt in som nummer fyra.

Hur ser du på att Indianerna valde att börja hemma?

– Det spelar ingen roll, tycker jag. Många brukar börja borta och avsluta hemma, men jag vet inte... Jag själv har testat båda och det spelar ingen större roll, säger Mikael Teurnberg, som ser fram emot utmaningen:

– Det kommer inte bli lätt men både jag och killarna är väldigt taggade. Det är det här man har längtat efter.

Indianernas trupp mot Dackarna: 1) Niels-Kristian Iversen, 2) Andreas Lyager, 3) Jason Doyle, 4) David Bellego, 5) Max Fricke, 6) Christoffer Selvin, 7) Jonatan Grahn.

Dackarnas trupp: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jakobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Ludvig Lindgren, 7) Jacob Thorssell.

Sporten är på plats i Kumla och direktrapporterar från matchen, med start klockan 18:50 på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!