Teurnberg: "Jag vill ha ett guld till"

Ingen Jason Doyle. Ingen Tai Woffinden. Dackarnas guldlag från 2021 är ombyggt. Men lagledaren MIkael Teurnberg är fast besluten. "Jag vill ha ett guld till", säger han på torsdagens upptakt inför premiären.

Här ses lagledarna för lagen i Bauhauligan på den årliga upptaktsträffen i speedway.

Här ses lagledarna för lagen i Bauhauligan på den årliga upptaktsträffen i speedway.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2022-04-21 17:08

Dackarna är regerande mästare när säsongen 2022 startar den 3 maj. Lagledaren och sportchefen Mikael Teurnberg har haft att göra under vintern. Han har byggt nytt – och han har byggt på bättre bredd och utvecklingspotential.

In i laget har bland annat Brady Kurtz, Adam Ellis, Alexander Woentin och Ludvig Lindgren kommit. Kvar är stommen i Maciej Janowski, Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Lägg därtill bland annat amerikanen Luke Becker. 

– Vi har ett ungt lag med Janowski och Ludde Lindgren som lite åldersmän, men så finns det många som har utvecklingspotential. Det är tuffa killar med attityd. Vi har en starkare botten i laget från start i år. Det tror jag kan vara nyckeln för oss. Vi fick till den jämnheten först i slutet förra året när Ricky Kling kom igång, och då blev allt som en välregisserad film, säger Mikael Teurnberg. 

– Men jag är inte främmande för att ändra i laget om det skulle behövas, vi har ett par transferkort att spela ut. För målet är att försvara guldet, men jag vet också hur tufft det är, fortsätter han. 

Han tror en hel del på sitt australiska nyförvärv Brady Kurtz, inplockad från Vetlanda i höstas. 

– Jag tror mycket på Brady Kurtz. Det är en tuff kille. Lite av en Jason Doyle light skulle jag nog säga. Och här gick jag också lite på Jasons egna rekommendationer. Jag tror att det är en kille som kan blomma ut, säger Mikael Teurnberg. 

Han pratar lite om sin egen modell. Att det handlar om att gå för att vinna. Det är alltid så Mikael Teurnberg har jobbat. Att Lejonen är storfavorit med en arsenal av polska stjärnor med bland annat dubble världsmästaren Bartosz Zmarzlik i laget, skrämmer inte. Lejonen fick för övrigt i särklass flest guldröster under torsdagens upptakt. 

– Lejonen har ett väldigt bra lag. Men det ska köras om det också. Min ledarstil är ganska rak och jag är väldigt hungrig och motiverad. Jag är i Målilla för att vinna, annars hade jag inte varit där. Jag vill kräma ur det bästa ur varje förare för att nå dit, säger han. 

Och startsjuan till premiären borta mot Piraterna den 3 maj, den börjar sätta sig. 

– I huvudet är den nog klar. Men jag kommer att ta beslut i helgen. Och vi har alla förare tillgängliga, om det inte blir några skador på vägen dit, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk på upptaktsträffen i Stockholm.
Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk på upptaktsträffen i Stockholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!