Teurnberg inför GP: "Blir rörd av alla engagerade"

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har följt speedwaysporten på nära håll i många år – och haft många olika roller. Nu laddar han inför GP-tävlingen i Målilla på lördag och är imponerad: "Jag blir riktigt rörd".

"Vi har fått utökat och får ta in 6000 åskådare", säger Mikael Teurnberg inför helgens Grand Prix i Målilla. Arkivbild.

"Vi har fått utökat och får ta in 6000 åskådare", säger Mikael Teurnberg inför helgens Grand Prix i Målilla. Arkivbild.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-12 17:00

Det Mikael Teurnberg syftar på är det stora engagemang som finns i Målilla. 

– Det är enormt stort. Alla ställer upp på ett helt fantastiskt sätt. Det är allt från styrelsen till funktionärer och frivilliga. Det har varit mycket jobb hela veckan och det är roligt att se hur allting växer fram. Det är som en cirkusföreställning. 

Han tonar ner sin egen roll kring GP-tävlingen. 

– Jag har mestadels skött dialogen med arrangören BSI. Det fanns ju tidigare en del frågetecken om vi kunde genomföra tävlingen eller inte på grund av coronapandemin. Så det har varit en del kommunikation mellan oss. Jag har också koll på biljettdelen och det har gått väldigt bra, säger Teurnberg och fortsätter:

– Vi har fått utökat och får ta in 6000 åskådare. Och jag kan väl säga så att det sålts bra med biljetter. Trycket har varit hårt från hela Sverige. Dessutom är VIP-delen sedan länge utsåld. 

Skrotfrag Arena är indelad i olika sektioner, med tanke på restriktionerna. 

– Man kan säga att det blir en arena i en arena, med ingångar separerade från varandra ur ett säkerhetsperspektiv. 

Ett normalår tränar förarna på arenan dagen innan. Så är det inte nu. 

Vad tycker du om det?

– Jag tycker faktiskt att det är positivt. Killarna har ett sånt hektiskt schema ändå. Nu får förarna tillgång att träna på arenan från 13.00 samma dag som GP-tävlingen körs.

Är det en fördel för hemmaförarna i Dackarna (Maciej Janowski, Jason Doyle och Tai Woffinden) att träningen sker samma dag?

– Nja, det vet jag inte. Det tror jag inte har någon betydelse. Alla förarna i GP har erfarenhet av att köra här i Målilla. 

Vilka förare tror du kommer att fightas om segern?

– Bartosz Zmarzlik och Artem Laguta har imponerat hela vägen – och Lindgren (Fredrik) har också gjort det jättebra. Janowski började bra, men hade det tuffare senast. Jag tror att det kommer att handla om toppförarna i GP-totalen även den här gången. 

Finns det någon som kan överraska?

– Jag har svårt att se det. Visst, alla är bra på den här nivån, men vi har kört sex tävlingar nu och jag tycker det har utkristalliserats vilka som är starkast. 

Teurnberg ser som så många andra speedwayfrälsta fram mot tävlingen i Målilla, som numera också är hans bas inom sporten. 

– Det är klart att det speciellt och det är extra roligt att det också här som den enda GP-tävlingen i Sverige körs i år. 

Han kommer som vanligt att finnas med som TV-kommentator när det handlar om GP. 

Mikael Teurnberg är imponerad över engagemanget som finns kring Målillas Grand Prix.
Mikael Teurnberg är imponerad över engagemanget som finns kring Målillas Grand Prix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!