Tävlingsledaren ringde 11414 och Piraterna vann

Hur gick det egentligen till när "polismyndigheten" blev Piraternas matchhjälte och tungan på vågen till att ta Motalalaget till SM-slutspel? Jo, läs nedan.

Piraternas och Indianernas lagledare under matchen som till slut inte kunde slutföras på grund av att det inte fanns polistillstånd på arenan efter klockan 23. Tävlingsledaren ringde 11414.

Piraternas och Indianernas lagledare under matchen som till slut inte kunde slutföras på grund av att det inte fanns polistillstånd på arenan efter klockan 23. Tävlingsledaren ringde 11414.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-08-16 09:39

Redan på förhand sade Piraterna att det kunde köras till klockan 23 och att tiden skulle utnyttjas i regnförseningen. Normal deadline på Dunteberget, för de närboendes skull, är klockan 22, men vissa undantag ges i enstaka fall.

När klockan passerat 23 hade 13 heat körts och Piratledning med 40-38 mot Indianerna.

Då ringde tävlingsledaren Jimmy Bengtsson polisens växel, 11414. Växeltelefonisten talade i sin tur med vakthavande befäl lokalt i Motala. Vakthavande meddelade genom växeln att hen inte hade befogenhet att förlänga tillståndet på stubinen. Det fanns ingen att få tag på i all hast.

Detta med hänvisning till att flera myndigheter på kommunen är inblandade i tillståndsgivningen.

Tävlingsledaren meddelade då domaren Ola Hansson att det efter klockan 23 inte fanns polistillstånd. Hansson fann inget annat val än att avbryta matchen, med slutresultat 40-38.

– Tråkigt slut, men vi kan aldrig köra utan polistillstånd, säger Hansson.

Piraterna bedyrade att laget ville köra vidare de två sista heaten och vinna av egen kraft så att säga.

– Det känns sådär att vinna på det här sättet, erkände lagledaren Daniel Davidsson.

Anders Bylin, assisterande lagledaren, försökte muntra upp Davidsson:

– I morgon kommer det att kännas bättre. Vi hade rett ut det ändå. Det är jag säker på. Vi kunde lika gärna drabbats av det här, så det är bara att konstatera faktum. Jag tycker att vi förtjänar det här, Smederna har inte gjort någon bra säsong, säger Anders Bylin.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!