Jonasson dopningsavstängd i ett år

Han fick lämna Piraterna på sportsliga grunder i somras. En månad efter det åkte Thomas H Jonasson fast i en dopningskontroll i samband med en tävling med Valsarna i Hagfors.

Thomas H Jonasson har blivit avstängd för dopning.

Thomas H Jonasson har blivit avstängd för dopning.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-01-10 21:04

Nu meddelar Riksidrottsförbundets dopingnämnd att Jonasson, som tillhör Hagfors motorcykelklubb, är avstängd ett år från 17 augusti 2022 till 12 september 2023. Han missar alltså hela den kommande säsongen.

RF skriver: "Dopingnämnden beslutar att stänga av Thomas Jonasson från deltagande i tävling eller annan aktivitet som godkänts eller organiserats av Riksidrottsförbundet eller specialidrottsförbund, förening eller IdrottsAB inom Riksidrottsförbundets medlemsorganisation. Jonasson får under denna period inte heller delta i tävling godkänd eller organiserad av professionell liga eller annan internationell eller nationell evenemangsorganisation eller idrottsaktivitet, på elitnivå eller nationell nivå, som erhållit statligt bidrag."

De förbjudna substanserna är metylfenidat och dexamfetamin, två substanser som ökar förmågan till koncentration och uppmärksamhet.

Piraterna från Motala har hela hösten hållit dörren öppen till Jonasson, eller i alla fall inte stängt den, men nu är han inte längre aktuell.

– Vi skrev ut honom på sportsliga grunder i somras. Banden är brutna. Vi står naturligtvis inte bakom det här han har gjort på något vis, men vi har inget med det att göra. Det är ingen sak för oss, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Thomas H Jonasson, som ersatte Jonas Davidsson inför säsongen 2021, gjorde en och en halv säsong i Motalaklubben.

MVT har sökt Thomas H Jonasson, utan att kunna nå honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om