Sundström tog hem segern i Falco Memorial

Linus Sundström visade ett starkt formbesked på tisdagskvällen. I Hallstavik, där tävlingen Falco Memorial avgjordes, tog han hem segern efter att ha kört in full pott.

Linus Sundström tog hem Falco Memorial i Hallstavik på tisdagskvällen.

Linus Sundström tog hem Falco Memorial i Hallstavik på tisdagskvällen.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2020-07-28 21:20

Med i tävlingen fanns namn som Kim Nilsson, Viktor Palovaara, Joel Andersson och talangen Philip Hällström-Bängs. Men det blev alltså Sundström som vann på det lite besvärliga underlaget.

– Det känns jättebra mentalt att stå överst på pallen men jag är inte helt nöjd med åkningen. Det mentala tar jag däremot med mig, att vinna är viktigt.

Helgen som var körde han två division 1-matcher och i söndags i Eskilstuna blev det fyra heatsegrar på fyra försök – och på tisdagen alltså fem till.

– Det bygger självförtroende att vinna och jag är glad att jag fått åka mycket dom senaste dagarna. Av de sex senaste dagarna har jag suttit på cykeln fyra vilket är det mesta jag åkt sedan jag kraschade, säger Sundström.

Han understryker att körningen i söndags var bättre än i Falco Memorial men säger också att formen är på uppåtgående.

– Jag brukar alltid vara seg i början av säsongerna och behöver därför åka mycket, kanske ännu mer i år med tanke på skadan och förutsättningarna.

Kim Nilsson slutade tvåa och Philip Hällström-Bängs trea i Falco Memorial.

– Det är bara att jobba vidare och fortsätta på köra så att kroppen och huvudet kommer in i det så snabbt som möjligt. Kim och Philip är förare som jag normalt sett ska vinna mot även om de är jättebra. Men starterna satt och alla släpper ju kopplingen samtidigt och en seger är en seger, avslutar Sundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!