Sundström om kraschen: Förstod hur allvarligt det var

Om framtiden vill inte Linus Sundström sia i dagsläget, utan just nu handlar det om att bli fullt frisk.

Linus Sundström berättar om hur han upplevde den otäcka kraschen i Danmark för två veckor sedan.

Linus Sundström berättar om hur han upplevde den otäcka kraschen i Danmark för två veckor sedan.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-05-27 19:30

Det har gått två veckor sedan Västervik Speedways lagkapten Linus Sundström kraschade våldsamt i samband med en dansk ligamatch.

Efter lång behandling på banan transporterades Linus till sjukhus där det konstaterades att kota T7 fått den värsta smällen.

Hur upplevde du kraschen?

– Banan var helt bedrövlig, så tävlingen skulle aldrig ha körts. Jag fick lite problem i svängen som jag lyckades reda ut och jag trodde att jag hade det under kontroll. Jag var helt säker på att jag hade rett ut det. Det var bara sista biten in i mål där jag åkte längs med staketet. Det låg massa material längs med staketet som gjorde att min högra fotpinne fastnade och det tog tvärstopp, svarar Linus Sundström.

Det fanns uppgifter att Linus var medvetslös en kort stund efter kraschen.

– Nej, det stämmer inte. Jag var vid fullt medvetande.

När förstod du att det var en allvarlig skada?

– Det kände jag med en gång. Jag hade inte ont någonstans förutom på en punkt i ryggen och jag kunde inte andas. Jag har tappat luften förut, men det här var ett par divisioner högre.

undefined
Om och när Linus Sundström återvänder till speedwaybanan är oklart i dagsläget.

Linus kände direkt att han hade full rörlighet i både ben och armar. Det var en lättnad efter den vådliga kraschen.

Det var alltså kota T7 som fick den värsta smällen och den var rejält skadad.

– Jag var inte direkt förvånad eftersom jag kände att det inte stod rätt till.

Operationen genomfördes på sjukhuset i danska Odense.

– Det första doktorn som hade opererat mig gjorde efter att jag hade vaknat var att fråga om jag hade känsel överallt. Det var inte en självklarhet. Jag hade lite problem med känseln på utsidan av vänsterlåret, men den har kommit tillbaka och det är skönt.

Linus känner fortfarande av smällen i och med att han har smärta i både ryggen och bröstet, men tack vare morfin lindras smärtan.

Linus vill inte spekulera om framtiden, utan tar det tag för dag i dagsläget.

– Det är en lång process. Jag blickar inte så långt framåt, utan jag tar en dag i taget. Jag sköter mig själv och jag klarar av allting, men jag är väldigt långsam. Det fungerar, men jag gör inga större utflykter. Jag kan leva en normal vardag.

Detta är andra stora kraschen Linus råkat ut för på kort tid. Hösten 2019 kraschade han våldsamt i samband med en polsk ligamatch.

– Jag spånar inget om framtiden. Prio ett är att bli återställd och bli bra. Om det är om en vecka eller om ett halvår har jag ingen aning om, konstaterar Linus Sundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!