Stjärnförarens val: Ingen speedway i Polen

Den tidigare Dackeföraren Nicki Pedersen kommer med största sannolikhet inte att köra i Polen den här säsongen. "Detta på grund av de nya förutsättningarna och mer än 50 procents lönesänkning", säger han i sociala medier.

Nicki Pedersen.

Nicki Pedersen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2020-05-01 11:08

Tidigare har Sporten skrivit om vilka utmaningar speedwayförarna ställs inför i år. Nu verkar en stor profil ha gjort sitt val – Nicki Pedersen. Han skulle ha kört för Grudziadz och varit en av de bärande förarna i det polska laget men säger att han inte kommer att köra där.
– Som det ser ut blir det inget Polen för mig 2020. Detta på grund av de nya förutsättningarna och mer än 50 procents lönesänkning, säger Nicki Pedersen i sociala medier.

Alla som ska köra i Ekstraliga, polska högstaligan, måste sitta i karantän i landet inför starten samt finnas på plats senast den 8 maj. Väljer man som förare att köra i Polen i år blir man också låst till just den ligan.
– Jag har ju familj och barn att ta hänsyn till. Dessutom kan jag inte vända ryggen till mina sponsorer på hemmaplan, säger Pedersen, som den här säsongen ska köra för Rospiggarna i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!