Stjärnan missar matchen: "Har uppstått ett problem"

Västervik Speedways stjärna Artem Laguta missar mötet med Rospiggarna. Anledningen? Vaccinering mot covid-19.

På grund av vaccinering missar Artem Laguta Västerviks hemmamatch mot Rospiggarna.

På grund av vaccinering missar Artem Laguta Västerviks hemmamatch mot Rospiggarna.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2021-06-28 14:00

På de tre inledande matcherna i Bauhausligan har Artem Laguta tagit 39 poäng, men i tisdagens hemmamatch kommer inte ryssen till start.

– Det har uppstått ett problem med Artem. Det är så att Wroclaw, Artems polska klubb, har organiserat vaccinering av hela laget och han har skjutit på sin tid två gånger. Han är den enda i laget som inte har tagit den andra sprutan. Han blev dålig i tre–fyra dagar när han tog första sprutan. Han tog sin andra spruta under måndagen och Wroclaw gick inte med på att flytta den eftersom det inte finns något bra läge att flytta den till. Det fungerade tyvärr inte den här gången, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Bartosz Smektala och Jaimon Lidsey som körde bra tillsammans i hemmapremiären får en ny chans. De ersätter Vadim Tarasenko och Mads Hansen.

– Vi hoppas att vi ska gå plus. Jag hoppas att de ska plocka mera poäng än vad Tarasenko och Lidsey hade gjort. Hemmaplan är hemmaplan och då satsar vi på det här laget.

Pawel Przedpelski är tillbaka och blir nu lagkapten när inte Laguta kan vara med.

Det blir en del rockader bland de svenska förarna och anledningen är att Noel Wahlqvist har ett löpande snitt som är lägre än 0,500 poäng/heat.

– Vi blir tvungna till det. Jag ville att han skulle ha ett schablon på 0,500. Går man under det så borde det vara 0,500 men så är det inte i det löpande snittet, säger Morgan.

Den sjunde föraren får bara köra fyra. Då kan man välja på två alternativ och det är att komma med sex förare eller komma med sju förare.

– Vill vi inte ta risken att komma med sex förare i fall någon förare blir skadad. Då finns risken att man får åka tomt i flera heat. Därför väljer vi att göra så här, men Noel kommer att börja på Alexs heat.

Rospiggarna får tillbaka Patryk Dudek som missade senaste matchen.

– Det blir en jättetuff match. De ställer sitt bästa lag på benen. De har några förare som trivs bra på vår bana, så vi måste upp på en riktig hög nivå om vi ska vinna, menar Andersson.

Trupperna:

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Jaimon Lidsey, 3) Pawel Przedpelski, 4) Anton Karlsson, 5) Viktor Kulakov, 6) Alex Johansson, 7) Noel Wahlqvist.

Rospiggarna: 1) Kim Nilsson, 2) Kai Huckenbeck, 3) Timo Lahti, 4) Patryk Dudek, 5) Adrian Miedzinski, 6) Daniel Henderson, 7) Oscar Holstensson.

Sporten direktrapporterar från matchen på www.vimmerbytidning.se med start kl 17.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!