Stjärnan körde rattfull: "Oförlåtligt"

Antonio Lindbäck körde rattfull och hans klubb bröt kontraktet. Nu försöker speedwaystjärnan komma tillbaka. –Antingen lägger man sig ner och dör eller så försöker man jobba sig tillbaka. Jag vill inte lägga mig ner och dö, säger han till SVT.

Masarnas Antonio Lindbäck körde i januari rattfull. Arkivbild.

Masarnas Antonio Lindbäck körde i januari rattfull. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Speedway2022-04-17 19:48

I mitten av februari bröt Masarna kontraktet med speedwaystjärnan Antonio Lindbäck. Nu berättar 36-åringen om rattfyllan som stoppade karriären.

En månad innan Masarna bröt kontraktet stoppades Lindbäck med 1,82 promille alkohol i blodet i Avesta. Han står nu åtalad för grovt rattfylleri.

– Det jag har gjort är oförlåtligt. Jag tänkte på allt möjligt när det hände. Klart jag tänker på vilket straff jag kommer att få, säger Lindbäck till SVT.

Det är inte första gången Lindbäck kört rattfull. 2015 dömdes han till fängelse för rattfylleri.

Nu har han varit inne på ett behandlingshem.

– Tyvärr har jag inte tagit den hjälpen jag har behövt tidigare. Jag har satt mig själv i den situationen. Jag förtjänar kritiken. Jag får försöka jobba tillbaka tilliten till mina supportrar och de som tycker om mig.

Förhoppningen för Lindbäck är att han ska komma tillbaka till speedway. Enligt SVT ska Masarna under måndagen rösta om hans framtid där.

– Antingen lägger man sig ner och dör eller så försöker man jobba sig tillbaka. Jag vill inte lägga mig ner och dö. Att en dag få gå rakryggad på stan och kanske någon dag i framtiden hjälpa andra med sådana här problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!