Startsjuan förändrades på en timme: "Inte alls kul"

Under tisdagen beger sig Dackarna till Avesta för att möta Masarna på bortaplan. Målillalaget får klara sig utan sina allra största stjärnor. "Vi har inte haft rätt lag många matcher", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Teurnberg har ett oprövat mannskap.

Teurnberg har ett oprövat mannskap.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-02 17:00

Under söndagen vid klockan nio var allt frid och fröjd ut för Dackarna. Mindre en timmen senare såg det annorlunda ut på grund av nederbörd i Polen bland annat. 

– Det är lite struligt minst sagt. Med återbud och inställda matcher i Polen sätter käppar i hjulen för oss. Det är heller aldrig kul när man får köra med ett annat lag än vad man hade tänkt. Men det är bara att göra det bästa som går av situationen.

Imorgon är det Maceij Janowski, Jason Doyle, Frederik Jakobsen som saknas bland annat. Men Dackarna är vana. 

– Av de nio-tio matcher vi kört i Bahausligan har vi bara haft rätt manskap fyra-fem tillfällen. Senast Jacob med sin skada och Janowski i Hallstavik till exempel. 

Dackarnas stjärnvärvningar har en nackdel.

– Vi har byggt med toppar vilket blir ett problem när någon är skadad, alternativt måste köra matcher i annat land eller en GP-tävling kommer dagen efter en Elitseriematch. Vi har inte riktigt bredden bland backupen i vårt lag. 

Ett namn vi inte ser till vardags i Dackarnas startsjua men som finns med i truppen är Tero Aarnio som inte alls är en dålig kille.

– Han kör i den Engelska ligan och tävlade för oss i träningsmatcherna mot Vetlanda i maj månad. Han är ju igen världsstjärna men han kan sin speedway. Under åren han kört i Elitserien har han plockat tvåsiffrigt till och med. Men det är ingen enkel uppgift att hoppa in med såhär kort varsel. Däremot är det en väldigt bra tillgång för Dackarna att bara kunna kalla på Tero för då kommer han.

Inför matchen imorgon gäller det att vara med för laget.

– Det kommer bli en jättetuff match för oss då Masarna är ett bra lag. Vi behöver som alltid hänga med i början. Vi kommer köra riders för Doyle vilket blir jobbigt då vissa får dubbelheat och i nomineringsheatet är man en kort och måste sätta in någon av reservförarna då. Det är Becker, Jensen och Thorssell som måste leda laget och ta alla poäng de kan få. 

Vad Teurnberg vill är inget att tveka på. 

– Vi ska vinna. Även fast läget är tufft får vi inte tappa gnistan. Det är bara ingjuta i grabbarna att plocka två poäng. Man kan inte tänka på det som varit eller hur det kunde sett ut. Det gäller att vara i nuet och kriga efter de förutsättningarna som finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!