Dackarna redo att kliva in i slutspelsbubblan

Dackarna kommer att få möta Lejonen i sin semifinal som inleds nästa vecka. Lagledare Mikael Teurnberg om deras chanser att ta sig förbi första hindret till en eventuell final. "Det kommer vara små marginaler som avgör", säger Teurnberg.

Mikael Teurnbergs Dackarna kommer att få möta Lejonen i semifinalen. Lagledaren är taggad inför uppgiften.

Mikael Teurnbergs Dackarna kommer att få möta Lejonen i semifinalen. Lagledaren är taggad inför uppgiften.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-08-30 14:00

I grundserien är det fördel Dackarna mot Lejonen i inbördes möten. I Gislaved blev det seger med 52–38 och i Målilla vann man med 47–43. Semifinalserien startar borta och Mikael Teurnberg vill förstå få ett bra utgångsläge hem till returmötet.

– Vi vill göra en bra bortamatch och sedan knyta ihop säcken hemma. Det är det här man längtar efter som både förare och ledare. Nu gäller det att pressa ut det sista och bara köra max. Det kommer bli tufft men vi trivs bra i Gislaved. Vi har förare som åker bra just nu och alla är taggade. Vi har tagit oss hit och är väldigt samspelta, säger Mikael Teurnberg.

Lejonen vann sin kvartsfinal mot Indianerna med totalsiffrorna 99–81 (52–38 under tisdagen och 47–43 förra veckan). 

Är det en fördel att ha kört en kvartsfinalserie?

– Det kan vara lite fördel. Jag fick lite puls när jag följde kvartsfinalerna. I vilket fall är det bara att gilla läget och försöka få en bra start direkt. De har ett bra lag och det gäller att få lite flyt också. Jag ser fram emot det och jag hoppas på bra publikstöd.

I den andra semifinalen kommer Västervik ta emot Mikael Teurnbergs förra klubb Rospiggarna.

– Jag lägger ingen stor energi på det, utan fokuserar på våra 30 heat. Men Västervik är starka och går in som favoriter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!