SM-kvalet blev en besvikelse för hemmaförarna

SM-kvalet utvecklade sig inte som Västervik Speedways Anton Karlsson och Noel Wahlqvist hade hoppats på.

Noel Wahlqvist fick besöka luftsargen sedan han gått omkull i sitt andra heat.

Noel Wahlqvist fick besöka luftsargen sedan han gått omkull i sitt andra heat.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-07-03 10:30

Ingen av Västerviksförarna kom bland de åtta främsta i fredagens kvaltävling på Hejla Arena och därmed kvalificerade sig de inte till SM-finalen som avgörs i Målilla tisdag den 13 juli.

Båda körde in fyra poäng. Noel Wahlqvist hamnade på en 13:e plats medan Anton Karlsson slutade på en 14:e plats.

Noel Wahlqvist fick inte den starten på tävlingen som han hade önskat.

I sitt första heat blev han utesluten sedan han kört in i startgrinden och i sett andra heat blev det ett fall sedan han gått omkull efter en tuff duell med Casper Henriksson. I sitt tredje heat slutade Noel klart sist och därmed stod han på noll poäng efter tre körda heat. Därmed var alla chanserna att gå vidare till finalen borta.

undefined
Noel Wahlqvist och Casper Henriksson hade en tuff kamp i det sjunde heatet.

– Jag var lite övertaggade och jag kom in helt fel i tävlingen. Det var sedan svårt att komma in i tävlingen i och med att körningen var lite ryckig, säger Noel Wahlqvist.

Efter den dystra starten så avslutade Noel SM-kvalet med två andra platser.

– I de två sista heaten var handlade det bara om att rädda upp det lite grand. Då kände jag att jag var snabb på banan och starterna var helt okej. En skön känsla att få avsluta lite bra, menar Noel Wahlqvist.

undefined
Anton Karlsson i samtal med Västerviks lagledaren Morgan Andersson.

Anton Karlsson inledde tävlingen helt okej i och med att han hade kört in fyra poäng efter tre heat, men sedan blev det inga ytterligare poäng eftersom han avslutade med två nollor.

– Det känns självklart tungt. Jag ska inte skylla på något, men det gäller att ha en bra dag och de som har en bra dag går vidare. Jag tyckte att jag hade bra fart, men jag kom fel sedan jag gjort lite felval. Jag var inte riktigt bra där den här gången. Jag hoppats på att ytterbanorna skulle fungera bättre. I mitt sista heat testade jag lite grand, men det gjorde ingen skillnad, säger Anton Karlsson.

undefined
Prispallen efter SM-kvalet. Från vänster tvåan Ludvig Lindgren, ettan Philip Hellström-Bängs och trean Alexander Woentin.

SM-kvalet vanns av Masarnas Philip Hellström-Bängs som körde in 13 poäng. Han säkrade segern i sitt sista heatet när han besegrade Rospiggarnas Daniel Henderson och Indianernas Ludvig Lindgren sedan Philip bjudit publiken på tävlingens bästa heat.

De åtta främsta:

Förarna som kvalificerade sig till finalen: 1) Philip Hellström-Bängs, Masarna, 13 poäng; 2) Ludvig Lindgren, Indianerna, 12; 3) Alexander Woentin, Vetlanda, 12, 4) Daniel Hendersen, Rospiggarna, 12; 5) Mathias Thörnblom, Lejonen, 10; 6) Filip Hjelmland, Vetlanda, 10; 7) Casper Henriksson, Lejonen, 10 ;8) Joel Andersson, Indianerna, 9. 

Anton Karlsson, röda huva, ligger här tvåa bakom Ludvig Lingren i det tredje heatet.
Anton Karlsson, röda huva, ligger här tvåa bakom Ludvig Lingren i det tredje heatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!