Dackarna: "Förstår nog inte hur viktigt stödet är"

Slutspel är en bonus – och kan ekonomiskt betyda mycket för Dackarna. "Vi gör alla avtal utifrån grundserien. Jag hoppas på bra stöd mot Indianerna", säger ordföranden Tomas Karlsson.

Dackeordföranden Tomas Karlsson har en god känsla inför kvartsfinalreturen mot Indianerna.

Dackeordföranden Tomas Karlsson har en god känsla inför kvartsfinalreturen mot Indianerna.

Foto: Arkiv

Speedway2022-09-05 19:00

Tufft på banan och tufft ur ett ekonomiskt perspektiv. Som ni vet hade Dackarna en jobbig vår med uteblivna resultat och mindre åskådare än beräknat. Sen har det vänt uppåt, på flera sätt. Sporten tog ett snack med Tomas Karlsson för att pejla läget. 

– Vi verkar ju i en sport som är ytterst väderberoende. Vi hade tre matcher i maj med regnigt och dåligt väder. Det påverkade mycket och då hade vi klart lägre med publik än vad vi budgeterat med. Sedan blev det bättre med siffror mellan 2000-2500 åskådare. Jag hoppas att vi kan nå ifatt.

Nu är det slutspelstider – och Dackarna är i högsta grad med i kampen om medaljerna.

Hur kändes det för några veckor sedan när ni förlorade mot Indianerna. Trodde du att det var kört då?

– Faktiskt inte. Jag hoppades och trodde att Lejonen skulle vinna sista grundseriematchen mot Rospiggarna. Så blev det inte, men vi gick till slutspel ändå. Det var otroligt skönt

Vad krävs åskådarmässigt för att kvartsfinalen ska gå ihop rent ekonomiskt för er med tanke på omkostnader hemma och borta?

– Det är svårt att säga, men slutspel är inget vi budgeterar med. Det är en bonus. Vi gör alla våra avtal utifrån grundserien eftersom det är omöjligt att veta innan om vi ska nå dit eller inte. Sponsoravtal plus VIP-bord täcker en del av våra kostnader i ett slutspel. Sedan hoppas jag på att matchen mot Indianerna kan locka 4000 åskådare, men där kanske 3000 är mer realistiskt. 

– Jag tror inte folk riktigt inser hur pass mycket det betyder för inte minst förarna med mycket folk på läktaren. Bra stöttning och bra stämning ger en extra växel till dem. För ekonomin vore det självklart också viktigt.

Får ni ekonomisk stöttning från förbundet när ni går till slutspel?

– Nej, det får vi inte.

Som alla i Dackarna gläds han åt den senaste tidens framgångar.

– Det är väldigt positivt just nu. Vi är som ett helt annat lag. Det är så här det är i idrott. Vi började lite knackigt guldåret också. Det finns vissa likheter. Jag har en bra känsla, men först och främst handlar det om att försöka ta oss till semifinal.

Häromdagen blev det klart med en förlängning med Mikael Teurnberg. Var det ett självklart val?

– Ja. Vi har haft en dialog under en längre tid. Han trivs med klubben och för föreningen var det väldigt viktigt att han fortsätter. Han betyder massor.

Fotnot: Dackarnas möte med Indianerna liverapporteras på vimmerbytidning.se från 18.45 på tisdagen.

Tomas Karlsson.
Tomas Karlsson.
Lagen i Kvartsfinalen

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jakobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Jacob Thorssell, 7) Ludvig Lindgren.

Indianerna: 1) Andreas Lyager, 2) Niels-Kristian Iversen, 3) David Bellego, 4) Jason Doyle, 5) Max Fricke, 6) Christoffer Selvin, 7) Jonatan Grahn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!