Skilda världar för lagen – stjärnorna kör för Dackarna

Dackarna jagar revansch i derbyt mot Vetlanda och kommer med sitt allra starkaste lag. Vetlanda saknar i sin tur flera av de stora kanonerna, så som Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera. "Man ska aldrig underskatta något lag", säger Mikael Teurnberg, lagledare för Dackarna.

Dackarna och Vetlanda möts i ett derby på Skrotfrag Arena under tisdagkvällen.

Dackarna och Vetlanda möts i ett derby på Skrotfrag Arena under tisdagkvällen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-30 16:50

När Dackarna och Vetlanda möttes på Hasses Motorstadion tidigt i juli blev det en rysare, där hemmalaget knep segern med 48–42 till slut. Nu har Dackarna chans till revansch hemma på Skrotfrag Arena – och det är mycket som står på spel. 

Målillalaget är i princip redan klart för slutspel men jagar fortsatt en topp två-placering. Vinner man med mer än sex poängs marginal mot Vetlanda får man också bonuspoängen.

– Tittar vi på tabellen så behövs det en poäng för att åtminstone vara helt klara för slutspel, säger Mikael Teurnberg inför tisdagens möte. 

När laguppställningarna presenterades i söndags kväll var det ett par saker som verkligen stack ut. Dackarna kommer till start med det bästa tänkbara laget. GP-stjärnorna Maciej Janowski, Tai Woffinden och Jason Doyle finns alla med. Tai Woffinden har bara kört en match för Dackarna under grundserien och måste köra minst en till för att få delta i det kommande slutspelet.

För Vetlandas del ser det däremot tyngre ut. Varken Bartosz Zmarzlik, Dominik Kubera eller Szymon Wozniak kommer till start i Målilla. 

– Jag såg deras uppställning lite snabbt men lägger inte så stort fokus vid den. Man ska aldrig underskatta något lag och oavsett vilka som kör så är det viktigt att vara där och vara med till 100 procent, menar Teurnberg. 

Amerikanen Luke Becker, som imponerat stort under säsongen, saknas på tisdag för Dackarna. 

– Han kommer att köra på torsdag istället. Rasmus (Jensen) har kört riktigt bra hemma och är med mot Vetlanda, säger lagledaren, som trycker på att han gärna vill se sjätteföraren Ricky Kling och sjundeföraren Max Bogdanowicz ta poäng:

– Vi har haft det tufft på de positionerna och på så sätt är vi ett framtungt lag. Men nu vill jag se att vi tar poäng från plats sex och sju och både Ricky och Max kommer få köra. 

Sporten har sökt Vetlandas lagledare Conny Ivarsson.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Tai Woffinden, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Jason Doyle, 6) Ricky Kling, 7) Max Bogdanowicz.

Vetlandas lag: 1) Brady Kurtz, 2) Filip Hjelmland, 3) Tomasz Gapinski, 4) Victor Palovaara, 5) Peter Ljung, 6) Robin Aspegren.

Vi direktrapporterar från matchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!