Tung finalkväll för Dackeförarna på hemmaplan

Det blev ingen rolig SM-final för Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren. Dackeduon missade finalheatet och fick packa hem grejerna i bussen tidigt. "Jag kommer inte upp i nivå och jag känner mig orkeslös", säger Mariannelundssonen Filip Hjelmland. För Fredrik Lindgren var det desto roligare. Han vann.

 SM-finalen i Målilla bjöd på dramatik och täta heat.

SM-finalen i Målilla bjöd på dramatik och täta heat.

Foto: Samuel Josefsson

Speedway2023-06-27 22:11

Ingen blev förvånad att storfavoriten Fredrik Lindgren skulle kliva högst upp på pallen och ta hem SM-guldet. GP-stjärnan mötte Jacob Thorssell, Timo Lahti och Oliver Berntzon i finalheatet och Lindgren hade full kontroll hela vägen när han passerade den svartvita flaggan. Förre dackeföraren Jacob Thorssell knep silvret och Timo Lahti körde hem bronset. 

 Jacob Thorssells silver innebär att han får wildcard-platsen till GP-tävlingen i Målilla den 15 juli. 

 Dackarna hade två representanter på startlistan i den individuella SM-finalen i Målilla.

undefined
För Filip Hjelmland blev det en tung final.

Ludvig Lindgren och Mariannelundskillen Filip Hjelmland fick ingen lika rolig kväll. Lindgren körde in sju poäng totalt och för Hjelmland blev det sex poäng. Det var en stor besvikelse hos de båda efteråt.

Vad säger du om din insats?

– Horribel, skulle jag säga. Jag kommer inte upp i nivå och jag känner mig orkeslös. Kroppen svarar inte och då blir det inte bättre än så här. Jag var rätt "lost" i mina inställningar, säger Filip Hjelmland till Vimmerby Tidning.

– Ja vad ska man säga, Idag var det inte dagen. Det är tråkigt men solen går upp i morgon. Det är bara kämpa på och jag fick testa mycket idag som jag fick svar på. Det är det enda positiva jag kan ta med mig, säger Ludvig Lindgren.

undefined
Förarna fick lite extra paus när regnet kom.

Förhållandena för förarna förändrades mycket under kvällen, då regnet spökade.

– Man kan debattera hur de hanterade banan och vet inte om de gjorde rätt. Men det är lika för alla. Jag tycker lite extra synd om Kim Nilsson som började på bana tre och fick en tuff snart. I början var banan inte alls bra men på slutet var det bra förhållande, säger Ludvig Lindgren.'

– Det går inte klaga tycker jag, det är lika för alla, säger Hjelmland.

undefined
Fighting face. Förre dackekaptenen Jaocb Thorssell knep silvret.

För Mariannelundssonen fanns det en lite extra stor besvikelse efter den tunga finalkvällen på hemmaovalen Skrotfrag Arena i Målilla. 24-åringen har kört stabilt i Dackedressen den här säsongen i Bauhaus-ligan och han hade större förhoppningar när han anlände till depån.

– Det har känts bra hela säsongen. Man ska inte ljuga att man hade gärna haft en topplacering. Men jag var inte bättre för dagen och då förtjänar man inte bättre.

Fredrik Lindgren knep hem SM-guldet.
Fredrik Lindgren knep hem SM-guldet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!