Ny mental inställning ska ge ett nytt VM-guld

"Jag är inte här för att skydda min världstitel 2021, jag är här för att attackera för nästa". Så säger Artem Laguta, som är världsmästare i speedway.

Artem Laguta ska försöka bli den fjärde föraren som vinner VM-guld två år i rad.

Artem Laguta ska försöka bli den fjärde föraren som vinner VM-guld två år i rad.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-12-15 07:00

Sedan GP-serien infördes 1995 är det tre förare som har lyckats vinna VM-guld två år i rad. Tony Rickardsson vid två tillfällen samt Nicki Pedersen och Bartosz Zmarzlik.

Nu siktar Västervik Speedways ryske stjärna Artem Laguta på att ansluta till denna exklusiva skara.

Att försvara ett VM-guld är ingen lätt uppgift och det är Laguta medveten om. Därför har han bestämt sig för att ha en annan mental inställning inför 2022.

– När det är dags för första deltävlingen är det en ny utmaning. Det finns egentligen inget att skydda. Min medalj från 2021 är hemma och den kommer att vara där för alltid. Jag har känt hur segern och champagnen smakar i slutet av säsongen. Det är en fantastisk känsla. Innan du får det kan du inte föreställa dig hur det är. Men när du provar det är det något stort och du önskar det igen, säger Artem Laguta till fimspeedway.com

Laguta blir den förste föraren sedan 2013 års världsmästare Tai Woffinden att åka med nummer 1 på västen eftersom förarna haft möjligheten att välja ett personligt nummer i GP-serien sedan 2014.

Laguta tackar inte nej till chansen att åka i väst 1 istället för i sitt ordinarie nummer 222.

– Jag är inte rädd för att ta nummer 1 när jag får lov. Du kan gå tillbaka till ditt nummer när som helst, men du får bara bli nummer 1 om du är världsmästare, så jag tar det. Jag är inte här för att skydda min världstitel 2021, jag är här för att attackera för nästa, säger Artem Laguta till fimspeedway.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!