Så ska Dackarna ta sig an derbyt

Toppformen är där. Och nog ska det räcka till för att besegra Lejonen i Smålandsderbyt? "Det är en lurig motståndare", säger Peter Karlsson.

Formstarka. Jacob Thorssell och Frederik Jakobsen är två starka kort i Dackarna.

Formstarka. Jacob Thorssell och Frederik Jakobsen är två starka kort i Dackarna.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-07-29 14:45

Ingen Oliver Berntzon, men väl Joel Kling – och nykorade svenske mästaren Jacob Thorssell.

– Roligt för Jacob. Han körde väldigt bra i SM-finalen, säger Dackelagledaren Peter Karlsson.

Han gläds åt att nyförvärvet och Åtvidabergssonen Thorssell hittat rätt i Dackarna.

– Det var lite upp och ner i början av säsongen, sedan klev han ner som reserv i en match och det var då det vände. Jag vet också att han gjort en del justeringar i sin maskinpark. Oftast är det ganska små detaljer, som kan ha stor betydelse.

Jacob Thorssell vann alltså helgens SM-final i Hallstavik och lär som hela Målillalaget komma med starkt självförtroende till tisdagens elitseriedrabbning i Gislaved.

Samma sak kanske också gäller för Joel Kling, som varit borta från laget en tid, men som nu är tillbaka.

– Som det ser ut nu kommer han att åtminstone köra för oss de två närmaste matcherna. Sedan får vi se. Det är mycket som kan hända, menar "PK".

Dackarna får som bekant klara sig utan skadade Oliver Berntzon. "Vispen" var för övrigt matchens bäste förare när lagen möttes i Målilla i våras. Dackarna vann med 48–42 och Berntzon plockade 13 poäng.

– Det är tråkigt för Oliver att han inte kan köra i den här matchen. Han är ju därifrån och hade såklart tyckt det var roligt, men han ska vara på plats ändå och stötta våra killar.

Dina intryck av Lejonen?

– Ett lag som varit med i många matcher, men som förlorat många av de här jämna matcherna. Jag tycker det är ett lurigt lag och bättre än vad tabellplaceringen visar. De körde skapligt bra mot oss i Målilla, men föll ganska stort senast mot Piraterna (37–53).

Dackarna är å sin sida i rasande fart på väg mot ett förväntat slutspel. Lejonen har däremot kniven på strupen och måste vinna någon eller några matcher till för att säkra en biljett till kvartsfinal-rundan.

Tittar vi förare för förare, så får Dackarna gälla som storfavorit – trots bortaplan. Visst har Lejonen kapabla förare, där Krzysztof Kasprzak är en joker (polacken tog 15 pinnar mot Piraterna senast), men allt annat än en ny Dackeseger vore ett stort bakslag.

Här är Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Jacob Thorsell, 4) Frederik Jakobsen, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling, 7) Kacper Gomolski

Lejonens startsjua: 1) Maksym Drabik, 2) Timo Lahti, 3) Nikolai Klindt, 4) Kacper Woryna, 5) Krzysztof Kasprzak, 6) Adrian Gala, 7) Mathias Törnblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!