Indianförare löser Piraternas problem

Det är bråda dagar för Piraterna inför elitseriepremiären. På måndagen lånades en förare in från Indianerna, och Duntebergets arena fick också ett nytt namn.

Piraterna lånar in ersättare för Thomas H Jonasson från Indianerna, blixtinkallas gör Christoffer Selvin. Piraterna har också klart med nytt arenanamn dagen före premiären mot Dackarna.

Piraterna lånar in ersättare för Thomas H Jonasson från Indianerna, blixtinkallas gör Christoffer Selvin. Piraterna har också klart med nytt arenanamn dagen före premiären mot Dackarna.

Foto: Jens Bollius

Speedway2022-05-02 14:49

Skadan på viktige Thomas H Jonasson, när han slog upp en gammal revbensskada, stoppar honom från premiären i Bauhausligan. Det stod klart dagen före matchen mot Dackarna.

Jonasson kraschade på träning under helgen, före han körde bra i en polsk tävling. Det var i den tävlingen som han förstod att det inte gick att köra med skadan.

Nu är det sagt att Jonasson inte kör i Sverige den här veckan och inte i Polen kommande helg.

– Han kanske kan köra med oss mot Västervik 10 maj. Det är en känning han har, inget är brutet, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piraterna har tre svenskar i truppen och budet gick till John Lindman att ersätta Jonasson i premiären. Men Lindman har tidigt sagt att maj är en stökig månad för honom, med mycket på jobbet och tillökning i familjen. Han är inte redo helt enkelt.

– Han skulle kunnat kört, men bad oss fråga någon annan, berättar Daniel Davidsson.

Daniel Davidsson får själv köra enligt reglerna, men det var heller inte aktuellt enligt lagledaren.

Det som löser situationen är att Piraterna kan låna in Christoffer Selvin från derbyrivalen Indianerna. Lånet är på 14 dagar. Han kan kallas tillbaka efter en vecka om Indianerna behöver. Selvin går in i premiären.

– Ungefär lika stor elitserieerfarenhet och kvalitet som Rasmus Broberg, bedömer Daniel Davidsson.

Piratledaren hade fullt upp dagen före premiär, som med att klättra upp i en mast och spika upp plakat.

– Det är ett organiserat kaos, beskriver han.

Arenan kommer i år att heta TBM arena. Det har sålts in i dagarna.

Publikt sett hade Piraterna på måndagen sålt ett knappt 30-tal lounge-platser och uppåt 135 vip-platser. Nyfikenheten är stor på publikintresset efter pandemin. Nu är det öppna portar igen.

– Vi hoppas på en fyrsiffrig publiksiffra, säger Daniel Davidsson som säger att nyckeln till Piratseger mot det regerande mästarlaget är att minimera antalet misstag i första sväng.

Premiärlagen, Piraterna: 1. Vaclav Milik, 2. Jakub Jamrog, 3. Oskar Fajfer, 4. Marcin Nowak, 5. Piotr Pawlicki, 6. Rasmus Broberg, 7. Christoffer Selvin. 

Dackarna: 1. Maciej Janowski, 2. Luke Becker, 3. Jacob Thorssell, 4. Rasmus Jensen, 5. Brady Kurtz, 6. Ludvig Lindgren, 7. Alexander Woentin.

Matchen startar klockan 19 och liverapporteras på Öst medias sajter. Klockan 13 på tisdagen är det också träning på TBM arena för flera i det nya Piratlaget.

Piraterna har "över snittet" bokat på lounge-läktaren inför premiären mot regerande mästarlaget Dackarna.
Piraterna har "över snittet" bokat på lounge-läktaren inför premiären mot regerande mästarlaget Dackarna.
Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!