Så agerar Dackarna på grund av säkerhetsläget

Snart stundar SM-semifinaler och så här agerar klubbarna i Bauhausligan när det gäller säkerheten på arenorna på grund av det förhöjda säkerhetsläget i Sverige.

Dackarna är vana vid att hantera visitation av publik vid inpassering på arenan i samband med GP-tävlingar.

Dackarna är vana vid att hantera visitation av publik vid inpassering på arenan i samband med GP-tävlingar.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-08-29 07:00

För drygt en vecka sedan beslutade Säkerhetspolisen att höja nivån från en trea till en fyra när det gäller terrorhotnivån i Sverige.

Det kommer att påverka större idrottsevenemang på lokal nivå. Alla åskådare kommer att visiteras innan de blir insläppta samt att det inte blir tillåtet att ta in några väskor i arenan.

Nästa tisdag, den 5 september, drar SM-semifinalerna i speedway igång, matcher som förväntas locka många åskådare.

Hur agerar ni på grund av det förhöjda säkerhetsläget?

– Jag vet att klubben har fått information om detta och att styrelsen ska titta närmare på det. Vi har ingen hemmamatch förrän om två veckor så innan dess ska vi ha en plan för det. Samtidigt är vi vana vid att ha rutiner för visitering av folk från våra GP-arrangemang. Jag tror inte att publiken kommer att märka så stor skillnad, men samtidigt är det viktigt att ta sådana här saker på allvar, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Svemo och Elitspeedway.com, klubbarna i Bauhausligans samarbetsorganisation, har inte diskuterat att vidta åtgärder på grund av det förhöjda säkerhetsläget.

– Det är inget vi har pratat om alls, men det är klart att det är något man behöver ta i beaktning. Det är inte speedwayen i sig, utan hela Svemo. Vi har en annan verksamhet och vi har en större utomhusverksamhet där folk är utspridda på ett annat sätt. Vi har inte fått någon information om att vi ska ha extra koll, säger Mikael Karlsson, ansvarig för speedway på Svemo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!