Årets bästa insats på hemmaplan krävs av Västervik

Uppförsbacken är brant, men Västervik Speedway ska göra ett rejält försök att vända underläget från den första SM-kvartsfinalen. "Vi måste komma ut riktigt start i början av tävlingen", säger Morgan Andersson.

Näst intill en prickfri insats krävs av Gleb Chugunov och Västervik om underläget mot Rospiggarna ska kunna vändas i den andra SM-kvartsfinalen.

Näst intill en prickfri insats krävs av Gleb Chugunov och Västervik om underläget mot Rospiggarna ska kunna vändas i den andra SM-kvartsfinalen.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2022-09-05 20:00

Mötet i Hallstavik förra tisdagen blev ingen rolig historia för Västervik som fick se sig besegrat med hela 59–31. Underläget är alltså 28 poäng inför tisdagens returmatch på Hejla Arena.

Om Västervik ska kunna skapa spänning i returmatchen blir starten av matchen oerhört viktig.

– Vi måste komma ut riktigt start i början av tävlingen. De fyra första heaten blir lite A och O om vi överhuvudtaget ska ha någon möjlighet. Vid första sladdpausen behöver vi ha en ledning på tio poäng. Det är givetvis en tuff uppgift, men vi är revanschsugna efter två mindre bra insatser på bortaplan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Vi är inställda på att ge det en ärlig chans. Vi behöver göra årets bästa hemmamatch. Vi har inte tagit 60 poäng i år ännu, men vi har haft en bra bit över 50 poäng några gånger.

I fyra av sju hemmamatcher har Västervik tagit över 50 poäng. Mot Piraterna tog laget 55 poäng, Masarna 59 poäng, Rospiggarna 52 poäng och Indianerna 53 poäng.

– Den här gången räcker det inte med heatsegrar, utan vi måste köra in femettor och få med oss våra lagkompisar, menar Morgan.

Det blir en förändring i truppen jämfört med förra matchen och det är att Gleb Chugunov ersätter Jaimon Lidsey.

– Gleb har en större potential på hemmabanan och har han en bra dag kan ha ta fullt. Det är det som har vägt över till Glebs fördel, förklarar Morgan.

Laguppställningarna mellan Västervik och Rospiggarna.
Laguppställningarna mellan Västervik och Rospiggarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!