Regnet ställde till det

Vädrets makter ställde till det ordentligt för Västervik Speedway.

Lång väntan blev det för Peter Kildemand och Mikkel Bech Jensen.

Lång väntan blev det för Peter Kildemand och Mikkel Bech Jensen.

Foto: Ilkka Ranta

speedway2018-08-14 21:52

Flera regnskurar under tisdagseftermiddagen och kvällen gjorde att hemmamatchen mot Masarna blev kraftigt försenad och till slut blev den inställd.

Banpersonalen började bearbeta banan strax före klockan 19.00 sedan det hade slutat regna. Förhoppningarna var att få igång matchen klockan 19.45, men precis när arbetet med banan var klart så tilltog regnet igen och det fanns ingen möjlighet att dra igång matchen.

Efter cirka 20 minuters väntan samlade domaren Krister Gardell ihop båda lagens lagledare, lagkaptener samt tävlingsledningen.

Efter en stunds diskussion kom det ett beslut från mötet och det var att de ge ett nytt försök. Ny starttid var satt till kl 21.00 och några minuter efter kl 21.00 kom första heatet i väg.

Det blev en femetta till Västervik i första heatet sedan Bartosz Smektala vunnit Nicki Pedersen sedan han passerat Kim Nilsson efter första varvet.

Tyvärr tilltog regnet och det gjorde att domaren Krister Gardell valde att stoppa det andra heatet och ett efter par minuters väntan kom beslutet att matchen var inställd

– Det är lite av tråkigt att det blir så här. Banpersonalen gjorde ett stort jobb att få i ordning banan och jag tycker banan var bra, men sedan kom regnet igen och det är därför matchen blev inställd. Om det inte hade regnat så mycket så hade vi kunnat fortsätta köra, säger Peter Kildemand.

Du gick runt banan, hur bra var den?

– Det var inte bra , men efter förutsättningarna så var den körbar. Problemet var regnet som gjorde att vi inte kunde se någonting. Det var helt enkelt för säkerhetens skull och det var absolut rätt beslut att ställa in. Vi gav det ett försök och jag tror alla uppskattar detta, svarar Peter.

Nu kommer matchen köras på måndag i stället och på tisdag väntar Indianerna.

– Det är två viktiga matcher som väntar för oss.

Dackarna vann borta mot Lejonen 48–42 och det var ett positivt resultat för Västervik i jakten på slutspelsplatsen. Därmed står Lejonen kvar på tio poäng.

– Det ger oss en bra chans att ta oss till slutspelet, så det var ett bra resultat, säger Peter.

Det var 708 personer som trotsade regnet och tog sig till Ljungheden.

Ett heat hann genomföras och det vanns av Bartosz Smektala, blå huva, före Nicki Pedersen, röd huva.
Ett heat hann genomföras och det vanns av Bartosz Smektala, blå huva, före Nicki Pedersen, röd huva.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!