Redo för SM-final: "Bara ut och köra"

16 förare slåss om tre medaljer. Mariannelundssonen Filip Hjelmland är en av dem. "Det ska bli så roligt att köra min första SM-final", säger han.

Filip Hjelmland debuterade för Team Småland i onsdags. På lördag kör Mariannelundskillen sin första SM-final för seniorer.

Filip Hjelmland debuterade för Team Småland i onsdags. På lördag kör Mariannelundskillen sin första SM-final för seniorer.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2019-07-25 16:35

Allsvenskt möte för Team Småland i går kväll. Elitseriematch med Vetlanda i kväll. Filip Hjelmland tävlar sig i form inför helgens stora test: SM-final i Hallstavik.

Hjelmland kommer dit helt utan press:

– Jag är ende junioren i startfältet och det här blir min första SM-final i seniorsammanhang. Jag kunde inte köra förra året då jag var skadad.

Nervös...?

– Nja, inte så mycket. Det är bara att gå ut och köra och ta ett heat i taget. Jag har ingen press på mig.

Dina förhoppningar?

– Kroppen känns bra nu och det vore kul att komma topp-tio. Då skulle jag bli jättenöjd. Det är förare i startfältet som jag har besegrat innan, så det är ingen omöjlighet. Men alla vet att det är väldigt små marginaler i speedway.

I onsdags kväll debuterade han för Team Småland i Allsvenskan, som vann med 54–35 mot VIP Speedway.

Dina intryck?

– Kul. Både jag och laget körde bra. Det är roligt att köra i laget då många är härifrån trakten. Hoppas vi kan gå till slutspel.

Filip Hjelmland tog 7+2 poäng i matchen.

– Jag blev utesluten i ett av heaten, vilken kan ifrågasättas. Annars tog jag full pott i de tre heat som jag fullföljde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!