Publikfavoriten förlänger med Västervik

Publikfavoriten Bartosz Smektala är klar för sin femte säsong i Västervik Speedway.

Bartosz Smektala har skrivit nytt kontrakt med Västervik Speedway.

Bartosz Smektala har skrivit nytt kontrakt med Västervik Speedway.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-10-14 12:10

Smektala debuterade i Västervik 2018 och kommer nästa år göra sin femte säsong i klubben eftersom han avstod den svenska ligan under 2020 på grund av pandemin.

Den senaste säsongen var Bartosz bästa i svenska högstaligan sedan debuten. Smektala är en populär förare bland fansen. I år snittade Bartosz 2,041 poäng. Det blir ingångssnittet till 2023. 

”Att få med Bartosz till 2023 stod högt upp på önskelistan då han var mycket stabil under året och höjde sina resultat, speciellt på bortaplan där han haft problem tidigare med vissa banor. Han är mycket professionell, lätt att arbeta med och man känner att klubben ligger honom varmt om hjärtat", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett presssmeddelande.'

”Det är en stor glädje att fortsätta i klubben och det känns som Västervik är mitt andra hem. Jag trivs väldigt bra i klubben som är mycket välorganiserad, samarbetet med Morgan känner jag har betytt mycket i min karriär och vi jobbar utmärkt tillsammans. Årets säsong var bra till att börja med men tyvärr så saknade vi form i laget under den sista delen av säsongen då medaljerna skulle delas ut. Jag hoppas att kommande säsong blir den bästa under mina år i klubben så vi kan vara med att utmana om mästerskapet. Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla inblandade i klubben för det alltid så varma välkomnandet man får när man ansluter till Västervik”, säger Bartosz Smektala i pressmeddelandet.

Därmed har Västervik två förare klara till nästa år och förutom Bartosz är det Tai Woffinden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!