PK: "Pressen ligger på Västervik"

Juli är en riktig derbymånad. Inom loppet av 16 dagar kör Dackarna fyra stekheta matcher. Först ut: Västervik Speedway på bortaplan. ”Jag räknar med att det blir en jämn match”, säger lagledaren Peter Karlsson.

Lagledaren Peter Karlsson.

Lagledaren Peter Karlsson.

Foto: Nordin

Speedway2018-07-02 17:23

Vi kan mycket väl ha sommarens hetaste sportdag framför oss. Klockan 16:00 på tisdag eftermiddag spelar Sverige åttondelsfinal i Fotbolls-VM. Därefter riktas blickarna mot Ljungheden i Västervik. För första gången på fyra år möts Västervik och Dackarna i Elitserien.

Det är en högintressant match – på flera sätt. Utöver derbykänslan, med allt var det innebär, är det flera förare som har representerat båda klubbarna. Och Peter Karlsson ställs mot sin yngre bror Magnus Karlsson, som är tillbaka i Västerviks laguppställning efter några veckor i frysboxen.

– Det blir en fight i fighten mellan oss, säger ”PK”.

Har du snackat något med Magnus den senaste tiden?

– Ja, vi pratade faktiskt i söndags. Han körde bra i Allsvenskan i förra veckan och vill visa vad han kan även i Elitserien. Jag har stor respekt för både honom och de övriga förarna i Västervik. De har ett starkt lag med en väldigt hög högstanivå.

Peter Karlsson nämner en förare lite extra.

– Nicki Pedersen är en riktig poängmaskin. Det blir något att bita i för oss.

Blandade resultat

Efter sex körda omgångar ligger Dackarna tvåa i tabellen. Västervik är sexa.

Vem som förväntas vinna derbyt? Tja, frågar man Peter Karlsson är det helt jämnt på förhand. Men pressen ligger på Västervik.

– De behöver poängen mer än oss och har hemmaplan. ”Mogge” Andersson (Västerviks lagledare) lär vara tänd.

Den gångna helgen var det blandade resultat för Dackarnas förare. Greg Hancock, Joel Kling och Hans Andersen körde bra, där Hancocks tredjeplats i Danmarks GP-tävling sticker ut. Det mest negativa: Patryk Dudek och Maciej Janowski stannade på sex respektive fem GP-poäng och tappade mark i toppen.

– Det är inget som bekymrar mig. Det är grymt hård konkurrens i GP-serien, så det är svårt att ta många poäng i varje tävling. De lär komma hit och vara sugna på att prestera.

Pawel Przedpelski fick bara köra ett heat för sitt polska lag Torún och stannade på två poäng. Oliver Berntzon, som skadade foten i Slovenien nyligen, är återställd och redo för några intensiva derbyveckor.

Peter Karlsson:

– Vi har haft samma lag i alla matcher. Det känns tryggt. Vi åker till Västervik med en positiv känsla.

Matchdags

Västervik Speedway–Dackarna Västerviks lag: 1) Nicki Pedersen, 2) Grzegorz Zengota, 3) Peter Ljung, 4) Mikkel B Jensen, 5) Peter Kildemand, 6) Bartosz Smektala, 7) Magnus Karlsson. Dackarnas lag: 1) Greg Hancock, 2) Hans Andersen, 3) Oliver Berntzon, 4) Patryk Dudek, 5) Maciej Janowski, 6) Joel Kling, 7) Pawel Przedpelski.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!