Piraterna: "Det är ingen ljusning"

Det råder osäkerhet för Motalas största publiklag, Piraterna. 300 000 kronor i hyra och max 300 åskådare i publik är ingen bra kombination.

300 000 i hyra och 300 i publik.

300 000 i hyra och 300 i publik.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-10-27 08:53

– Jag ser ingen ljusning för laget. Vi kanske får ta timeout eller nåt. Så kan det bli med Motalas mest publikkära lag, funderar ordföranden Thomas Wahlström.

Piraterna hade styrelsemöte på måndagen. Inför det hade inget hänt med förhandlingarna om hyran för speedwayarenan. Motala kommun står fast vid 300 000 kronor per år. Piraterna nobbar fortsatt.

– Det är inte förhandlingsbart, har vi förstått, säger Thomas Wahlström.

För Piraterna skulle 300 åskådare i snitt per match, så som coronarestriktionerna är just nu, vara helt otillräckligt för att finansiera verksamheten.

– Med 300 000 i hyra skulle vi gå back med en halv miljon. Det kan vi inte göra, säger ordföranden.

Än är inget bestämt om 2021 och mycket är osäkert i pandemin. Det kan förändras hela tiden. Men Piraterna vet vad som behövs.

– Vi behöver ha tusen betalande åskådare per match, säger Thomas Wahlström.

Lagledaren och sportchefen Daniel Davidsson säger att serieanmälan till förbundet för elitserien ska vara inne senast 1 december. Davidsson säger att han är försiktig med att säga något om nästa år. Både om arenahyran och om säsongen.

– Men om restriktionerna ligger kvar i början av maj har jag svårt att se att det blir någon serie över huvud taget. Så mycket kraft har det tagit i år. Att vi lyckades genomföra serien i år är det bragdguld på, det var ett slit, säger Daniel Davidsson som inte har något klart med någon förare.

– Vi håller kontakt med de gubbar som kört i år, säger han.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!