Palovaara dominerade stort: "Bra fart"

Rospiggarna föll med 47–43 mot Dackarna, men lagets dominant Victor Palovaara kände sig ändå som en vinnare efter matchen. "Den här bonuspoängen kan bli värd mycket till slut", sa han.

Victor Palovaara fick hjälp av sin forne klubbkamrat i Dackarna Joel Larsson.

Victor Palovaara fick hjälp av sin forne klubbkamrat i Dackarna Joel Larsson.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-07-12 22:06

För 10-talet år sedan var Victor Palovaara i Dackarna som en ung lovande talang. Utvecklingen såg länge ut att utebli. Den här säsongen har han dock tagit stora kliv och kör som 28-åring sitt livs speedway.

Mot Dackarna började han med att gå ut och städa av GP-stjärnan Maciej Janowski behändigt. Sedan låg han illa till som trea i sitt andra heat, men avslutade sylvasst och slog av Filip Hjelmland om heatsegern kort före mål.

undefined
Victor Palovaaras starka körning bidrog till att Rospiggarna knep bonuspoängen mot Dackarna.

I tredje heatet besegrade han regelrätt Dackarnas främste förare Rasmus Jensen och vann heatet. Sedan fick han chansen när Rospiggarna toppade i nionde heatet och var med och körde hem en viktig "femetta".

– Det kändes riktigt bra där ute ikväll. Jag hade bra fart på cykeln och allt gick vägen ett tag.

Enda lilla plumpen i protokollet för hans del kom i tolfte heatet där han fick nöja sig med en tredjeplats när Janowski tog revansch.

Sedan avslutade han på topp genom att vinna första nomineringsheatet.

– Det var jäkligt skönt att vi lyckades ta hem bonuspoängen. Nu blir det en spännande strid om slutspelsplatserna framöver.

I Målilla fick han hjälp av sin forne klubbkamrat i Dackarna, Joel Larsson.

– Vi är bra kompisar från tiden jag körde här och åkte mycket ihop som juniorer. Joel hörde av sig inför matchen och undrade om jag behövde hjälp så han var med och mekade åt mig lite idag. Det var kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!