Öppnar upp för att se Dackarna live: "Kan bli så"

Abstinensen efter att få se liveidrott är stor. Nu kan vissa sportälskare få sitt begär tillgodosett. "Vi har ansökt om tillstånd för att öppna upp restaurangen för våra samarbetspartners under matcherna", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Om en dryg månad är det speedwaystart för Dackarna. Nu finns möjlighet att vissa kan få se laget köra live.

Om en dryg månad är det speedwaystart för Dackarna. Nu finns möjlighet att vissa kan få se laget köra live.

Foto: Arkiv

Speedway2020-07-13 16:12

Under måndagen rapporterade MVT att Piraterna klarar att komma till start i Elitserien genom att ta in 300 restauranggäster till sina hemmamatcher. Flera andra elitserieklubbar har samma tankar. Så även Dackarna. 

– Vi har kollat möjligheten att kunna ha restaurangen öppen, men det krävs tillstånd från både polisen och kommunen. Vi vet att IFK Norrköping i fotboll har sin restaurang öppen under sina matcher, säger Tomas Karlsson och fortsätter:

 – Om vi får tillstånd krävs naturligtvis att vi uppfyller alla de restriktioner och regler som gäller på bland annat avstånd mellan borden. Det är jätteviktigt att vi följer alla föreskrifter. 

Elitserien i Speedway, Bauhausligan, startar den 11 augusti – och då utan publik. Men nu finns alltså möjligheten att vissa ändå kan få se speedway live. 

När får ni besked om ni får tillstånd?

– Jag räknar med att vi får ett besked inom 14 dagar. Just nu vet vi inte hur det blir, klargör Dackeordföranden. 

Västervik Speedways ordförande Seimour Östervall säger så här: 

– Våra VIP-gäster erbjuds möjligheten att boka bord på hyllan. Det är slutna sällskap som gäller, de räknas som restauranggäster och vi har samma restriktioner som krögarna, berättar han.

Att kunna ha VIP-gäster på plats lindrar såklart den ekonomiska smällen som utebliven publik innebär.

Dackarna inleder borta mot Vetlanda 11 augusti. 

Karta: Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!