GP i ny skepnad i Målilla för 16:e gången

Sedan 2005 har världseliten i speedway samlats i Målilla för deltävling i VM-serien. På lördagen avgörs årets upplaga och det kommer ske i en ny skepnad. "Tidigare kom arrangören med en långtradare med grejer. Nu är det 12 som gäller", säger Mikael Teurnberg från arrangörsklubben.

Bartosz Zmarzlik vann GP-tävlingen i Målilla förra året och är på god väg att säkra världsmästartiteln.

Bartosz Zmarzlik vann GP-tävlingen i Målilla förra året och är på god väg att säkra världsmästartiteln.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-16 19:45

Att TV-bolaget Discovery tagit över värdskapet för GP-serien i speedway kommer märkas i Målilla på lördag. Konceptet kring tävlingen har utökats både när det gäller för besökarna på plats och TV-tittarna.

– Det blir på en helt ny nivå nu. Discovery bygger mycket för TV-upplevelsen. Under veckan har drygt 60 personer jobbat på arenan och känslan är att det kommer bli riktigt häftigt.

För besökarna på plats finns också ett par nyheter.

– Vi har en stor fanzone på området där det är fest både före och efter tävlingarna. Sedan kör förarna ett kval vid lunchtid redan och därefter finns chans för besökare att träffa förarna.

Hur är publiktrycket?

– Det känns bra. Jag hoppas på uppemot 7-8000 åskådare. Vädret är förstås alltid en faktor i Målilla, men prognoserna ser goda ut.

Sportsligt sett är Bartosz Zmarzlik på god väg att säkra ett nytt VM-guld, men kampen om övriga medaljer är fortsatt öppen.

– Det vore häftigt om vi fick kröna en världsmästare i Målilla. Sedan jagar hemmahoppet Maciej Janowski medalj. Fredrik Lindgren och wildcardföraren Oliver Berntzon gör också intressanta starter.

Ställningen efter 8 av 10 deltävlingar: 1) Bartosz Zmarzlik 128, 2) Leon Madsen 108, 3) Dan Bewley 91, 4) Patryk Dudek 90, 5) Robert Lambert 86, 6) Maciej Janowski 76, 7) Tai Woffinden 74, 8) Fredrik Lindgren 74.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om