Västervik Speedway får arrangera SM-finalen

I slutet av maj körs den individuella SM-finalen i speedway och i år avgörs den på Hejla Arena i Västervik.

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway har tilldelats värdskapet för årets individuella SM-finaler.

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway har tilldelats värdskapet för årets individuella SM-finaler.

Foto: Malin Belfrage

Speedway2024-01-12 14:20

Det meddelade Västervik Speedway i ett pressmeddelande under fredagen. Där framkommer det att man kommer stå värd för SM-finalen samt USM-finalen, 250cc.

Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track Racing, lyfter de tidigare lyckade arrangemangen på Hejla Arena som en nyckel till årets värdskap.

– Vi är mycket glada att tilldela Westerviks MSK individuella SM-finalen och USM-finalen för 250cc 2024. Klubben har genom åren visat att man är en proffsig arrangör av både nationella och internationella stortävlingar och vi ser fram emot ännu ett mycket bra arrangemang.

Morgan Andersson, lagledare i Västervik Speedway, ser fram emot värdskapet.
– Vi är mycket hedrade över att ha blivit tilldelade dessa två finaler av Svemo. Det här går helt i vår linje vad gäller att arrangera någon tävling per år utöver ligamatcherna för att bjuda vår trogna publik och sponsorer på något extra, säger Morgan Andersson och fortsätter:

–  Vi ska försöka höja statusen på den individuella SM-finalen så vi får tillbaka publikfesterna som var förr, och vi har redan nu några ideér på hur vi ska gå tillväga. Så sent som i somras arrangerade vi VM-semifinalerna för 250 cc. Det blev en underbar racing att beskåda, så jag är övertygad om att även USM-finalen kommer bli en sevärd tävling då längden och formen på banan passar utmärkt för denna klass. Så vi ser verkligen fram emot att få arrangera bägge dessa finaler.

Seniorfinalen körs den 28 maj, exakt datum för USM-finalen är ännu inte fastställt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!