Nu ska mycket till för Dackarna ska fixa semi

Vi kan konstatera att Dackarna har en lÄng vÀg att vandra för att nÄ semi. Det stÄr klart sedan laget fÄtt se sig besegrat med hela 53-36 mot Indianerna i Kumla. Redan pÄ onsdag Àr det kvartsfinalretur.

Indianerna dominerade pÄ hemmaplan

Indianerna dominerade pÄ hemmaplan

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-22 21:05

NĂ€, det hĂ€r var verkligen inte Dackarnas kvĂ€ll pĂ„ Glottra Skog Arena. 

Ett taggat Indianlag vann med stora siffror. Förutom det oavgjorda första heatet, var hemmalaget i förarsĂ€tet matchen igenom. Dackarna hade inte mycket med sig den hĂ€r aftonen. NĂ€r laget hade drömlĂ€ge att hĂ€mta ifatt underlĂ€get med 14–10 i det femte heatet – och med speedkulan Jonas Jeppesen utesluten – hann inte Hans Andersen fram i tid i omstarten. Han nollade istĂ€llet. Nu vann Ludvig Lindgren före Frederik Jakobsen och utökade ledningen. I det sjunde heatet uteslöts Ă€ven Jacob Thorssell, vilket Indianerna utnyttjade pĂ„ allra bĂ€sta sĂ€tt dĂ„ de tog en ny femetta. 

Trots en del toppningar var Dackarna inte nĂ€ra att rubba formstarka Indianerna. Inför de tre nomineringsheaten ledde laget med 42–29 och hade redan dĂ€r och dĂ„ i praktiken sĂ€krat segern i det första mötet. 

I heat 13 vĂ€ckte MĂ„lillalaget liv i matchen, dĂ„ Dackarna tog kvĂ€llens första femetta genom Hans Andersen och Oliver Berntzon. GlĂ€djen blev kortvarig. I de tvĂ„ avslutande heaten visade Indianerna klass och vann dubbelt. 

Till slut blev det 53–36 till Kumlalaget. 

Som ni förstĂ„r vĂ€ntar en mycket tuff uppgift för Dackarna i onsdagens retur i MĂ„lilla. Det ska mycket till för att hĂ€mta in 17 (!) poĂ€ng. 

I Dackarna gjorde Pawel Przedpelski en bra comeback och körde in tvÄsiffrigt. I ett betydligt jÀmnare Indianerna var det flera förare som imponerade. Inte minst dÄ Jonas Jeppesen, Niels-Kristian Iversen och Pontus Aspgren.

PoĂ€ng Indianerna: Niels-Kristian Iversen 13, Pontus Aspgren 12, Jonas Jeppesen 11, Max Fricke 8, Ludvig Lindgren 5, Joel Andersson 4. 

PoĂ€ngen Dackarna: Pawel Przedpelski 10, Jacob Thorssell 9, Oliver Berntzon 9, Frederik Jakobsen 4, Hans Andersen 4. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!