Mikkelsen är näst intill omutlig på hemmaplan

Två förare var i förgrunden när Västervik Speedway vann seriefinalen och länsderbyt mot Dackarna med 49–41.

Mikkel Michelsen vann elfte heatet före Rasmus Jensen och Jacob Thorssell.

Mikkel Michelsen vann elfte heatet före Rasmus Jensen och Jacob Thorssell.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-07-18 21:59

Mikkel Michelsen och Cleb Chugunov tappade bara två poäng vardera sedan de kört in 12+1 respektive 10+3 poäng.

Dansken inledde tävlingen på ett övertygande sätt med tre raka heatsegrar.

– Jag kan bara vara nöjd med min egen insats. Jag gjorde några misstag, men i slutändan var det en seger för laget och det var det viktigaste. Det hade varit skönt om vi hade tagit bonuspoängen med tanke på att vi var så nära. Dackarna är ett starkt lag och de är svåra att slå, så vi ska vara glada över segern, säger Mikkel Michelsen.

Västervik hade chans på bonuspoängen inför det sista heatet, men det krävdes en femetta. Nu blev det inte så eftersom gästerna vann heatet med 4–2.

– Med tanke på att vi kan mötas i slutspelet var det skönt att vinna och jag tror inte Dackarna vill mötas oss i slutspelet.

Efter att varit utanför laget några matcher var alltså dansken tillbaka i truppen och det är han mycket glad över.

– Det var kul att så mycket åskådare var på plats den här gången.

På sina tre hittills körda matcher i Västervik har Mikkel bara tappat fyra poäng till motståndare eftersom han har tagit 38+3 poäng av 45 möjliga.

– Det visste jag inte om. Jag har varit här många gånger tidigare och det är en bana jag gillar köra på. Jag ser fram emot att få köra här igen.

Efter matchen utsåg Westbay Skippers Mikkel till bästa förare i hemmalaget och han fick en keps som bevis på detta.

– Det var härligt att få en present från fansen. De följer oss överallt och ger oss ett bra stöd. Jag uppskattar detta och speciellt efter några tuffa veckor för egen del, säger Mikkel Michelsen.

undefined
Gleb Chegunov och Bartosz Smektala löste en femetta för Västervik i 10:e heatet som blev avgörande.

Västervik körde in fyra femettor och Gleb Chugunov var delaktig i tre av dem. Alla femettorna kom med olika lagkompisar. Först med Anton Karlsson sedan med Mads Hansen och till sist i par med Bartosz Smektala.

– Jag är glad över min insats. Det var viktigt för oss att vi behöll förstaplatsen i serien. Detta var ett stort steg för oss att gå direkt till semifinal. Jag är också glad att vi kunde vinna över ett bra lag, säger Gleb Chugunov.

Inledningsvis var inte underlaget på Hejla Arena som det brukar vata och det ställde till det en för några av hemmaförarna, men Gleb verkade inte påverkas av detta.

– Banan var lite annorlunda eftersom det hade regnet i går, läs måndag, och det är inte så varmt i Sverige för tillfället. Därmed var banan fuktigare och inte så sandig. Vi behövde mera kraft, säger Gleb Chugunov.

4 800 åskådare såg Västervik vinna derbyt.
4 800 åskådare såg Västervik vinna derbyt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!