Med premiärsegern i färskt minne: "Roligaste matchen på länge"

Förra veckan gick det bra. Eller rättare sagt, mycket bra. Västerviks seger i den tuffa bortamatchen mot Vargarna imponerade. I kväll möts lagen igen. – Vi har stor respekt för Vargarna. De är kanske ännu bättre här i Västervik, säger Morgan Andersson.

Morgan Andersson njuter fortfarande efter förra veckans seger: ”Det var en av de roligaste matcher på väldigt länge”. Foto: Ossian Mathiasson

Morgan Andersson njuter fortfarande efter förra veckans seger: ”Det var en av de roligaste matcher på väldigt länge”. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Speedway2017-05-18 15:00

Premiären slutade alltså på allra bästa sätt för Västervik. Efter underläge och ett hotande nederlag, vände man på steken och åkte hem från Norrköping med en fyrapoängs-seger.

– Det var en av de roligaste matcher på väldigt länge, säger Morgan Andersson och förklarar varför...

– Vi låg under med åtta poäng och det var en jättesvår match. Men vi hade ett jäkla bra go i laget och hittade så småningom rätt med inställningarna. Det var en näst intill hundraprocentig insats av oss. Killarna tog för sig ute på banan. Det går ju inte gå ut och köra halvdant in i första sväng på Kråkvilan (ICA Maxi Arena). Det vet alla.

Morgan Andersson var som ni förstår nöjd med det mesta i den matchen, där Peter Ljung var en av dem som gick i bräschen. Det krävs nog att han gör det även hemma på Stena Arena. Västervik har samma förare som i bortamötet.

– Jag hoppas att vår jämnhet avgör. Det gäller att vi är skärpta hela vägen. Vargarnas lag passar nog bättre på vår bana än i Norrköping. De har många förare som trivs att köra i Västervik.

Vargarna tvingas till förändringar i sitt lag. Daniel Davidsson utgår efter skada och ersätts av Kenneth Hansen. Dennis Fagerkrantz kommer också in på reservplats istället för Rasmus Broberg.

Västerviks lag: 1) Peter Ljung, 2) Oliver Berntzon, 3) Viktor Palovaara, 4) Joel Andersson, 5) Mikkel Bech Jensen, 6) Joel Kling 7) Freddie Eriksson.

Vargarnas lag: 1) Linus Sundström, 2) Kenny Wennerstam, 3) Kim Nilsson 4) Kenneth Hansen, 5) Jonas Davidsson, 6) John Lindman, 7) Dennis Fagerkrantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!