Mästarna tappar sin lagledare

För knappt två månader sedan firade han SM-guld med Smederna. Nu lämnar lagledaren Stefan Jarl klubben. "Motivationen finns inte att för att vara lagledare 2019", säger han på klubbens hemsida.

Smederna har vunnit två raka SM-guld. Nu lämnar lagledaren Stefan Jarl klubben.

Smederna har vunnit två raka SM-guld. Nu lämnar lagledaren Stefan Jarl klubben.

Foto: Micael Rundberg

Speedway2018-11-28 13:49

Efter två raka SM-guld tackar alltså Stefan Jarl för sig. Han har varit verksam som lagledare i 13 år och har varit med om mycket under de här åren, både med- och motgångar. De senaste två åren har det varit mycket uppåt, minst sagt. 2017 tog Eskilstuna Smederna ett mycket överraskande SM-guld. I år var det dags igen, då Dackarna besegrades. Därmed splittras guldlagledarduon Stefan Jarl och Jerker Eriksson.

Så här säger Jarl till Eskilstunaklubbens hemsida:

– Det här är ett beslut som växt fram under slutet av säsongen. Har varit grymt svårt att till sist bestämma sig för det. Jag har vridit och vänt på det fram och tillbaka. Men motivationen finns inte för att vara lagledare 2019. Jag ska ge min familj och mina vänner lite mer av min tid och försöka ha en vår och sommar utan några ”måsten”.

På förarsidan har Smederna tappat förare som Niels-Kristian Iversen, Mikkel Michelsen och Krzysztof Buczkowski. Nya inför nästa säsong är Premyzlaw Pawlicki, Mateusz Szczepaniak och Grzegorz Zengota.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!