Ljung: "Visst snackas det lite extra"

I och med att Peter Ljung har kört i tre av fyra Smålandslag i Elitserien så har han upplevt ett flertal spännande derbyn.

Peter Ljung.

Peter Ljung.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-07-03 08:00

På tisdagskvällen vankas ett nytt derby när Västervik Speedway tar emot serietvåan Dackarna från Målilla.

– Visst infinner sig lite derbykänsla och det är speciella matcher med tanke på den lokala rivaliteten som finns, säger Peter Ljung, som laddade upp på måndagseftermiddagen med att njuta av det vackra vädret på Korparholmarna.

– Visst snackas det lite extra när det vankas derby. Även de utländska förarna är medvetna om att det är derby och det gör att pressen samt anspänningen stiger.

Har du några derbyn som sticker ut?

– Det var när vi vann SM-guldet 2005. I semifinalen slog vi ut Dackarna och i finalen besegrade vi Vetlanda. För egen del kunde vi inte ha fått bättre motstånd med tanke på att jag bor i Vetlanda.

Ljung säger så här om sin förra klubb Dackarna:

– De har flera duktiga förare, men samtidigt om vi ska se något positivt i det så känns det som att de har flera förare som inte är i bästa slag för tillfället.

Vad kommer att krävas för att ni ska kunna vinna?

– Vi har inte råd att förlora några heat med 1–5. Med tanke på vilka förare de har så blir det väldigt svårt att komma ifatt om vi hamnar i underläge. Sedan måste vi som är heatledare vinna våra heat.

Västervik har tre raka förluster och vill självklart komma tillbaka på det vinnande spåret.

– Vi har vunnit de matcher som vi skulle vinna på förhand, men samtidigt har vi haft de svåraste bortamatcherna. Det innebär samtidigt att pressen ökar för att kunna ta en bortaseger framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!