Lindgren tog VM-silver efter drama

Svenske speedwayföraren Fredrik Lindgren hade chansen att ta karriärens första VM-guld. Men Bartosz Zmarzlik satte stopp för drömmen. Polacken tog sitt fjärde VM-guld – och för Lindgren blev det silver.

Fredrik Lindgren. Arkivbild.

Fredrik Lindgren. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Speedway2023-09-30 21:48

Fredrik Lindgren, 38, hade chansen att bli Sveriges första speedwayvärldsmästare sedan Tony Rickardsson, 2005.

Men för att lyckas med det krävdes det att Lindgren skulle ta sju poäng mer än regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik när den sista GP-tävlingen i polska Torun avgjordes under lördagskvällen.

Något som blev för svårt. Fredrik Lindgren gjorde vad han var tvungen att göra, körde stabilt och tog sig till final, men det gjorde även Zmarzlik. Polacken var numret för svårt och säkrade ännu en VM-titel samtidigt som Lindgren fick nöja sig med ett silver och en andraplats i totalställningen, åtta poäng upp till guldmedaljören.

Fredrik Lindgren har sedan tidigare två brons individuellt, 2018 och 2020. Lindgrens andra plats är det bästa en svensk har gjort i grand prix-sammanhang sedan Andreas Jonsson tog silver 2011.

– Det känns annorlunda i dag. För jag var tvungen att vinna. Jag var pressad. Men jag visste att jag ledde med sex poäng så det var viktigt mentalt att tänka på det, säger Bartosz Zmarzlik i Eurosports sändning.

Trea blev Martin Vaculik från Slovakien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!