Lindgren går för seger i Målillas GP

Senaste gången det kördes GP-speedway i Målilla stod Fredrik Lindgren högst upp på pallen. Nu är det återigen dags för GP på Skrotfrag Arena – och Västerviksstjärnan går för segern. "Jag skulle behöva vinna några deltävlingar för att ha en chans på guldet" säger Lindgren inför lördagens GP.

Senaste gången det kördes GP i Målilla blev det seger för Västerviksföraren Fredrik Lindgren. På lördag siktar han givetvis på att återupprepa bedriften.

Senaste gången det kördes GP i Målilla blev det seger för Västerviksföraren Fredrik Lindgren. På lördag siktar han givetvis på att återupprepa bedriften.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2021-08-13 18:30

Fredrik Lindgren kommer till säsongens sjunde GP-deltävling med uppåtgående form. Han har kört enastående i både Västervik och Czestochowa senaste tiden – och förra helgen blev det två finaler när GP-serien kördes i polska Lublin.

– Jag tycker formen är god. Jag har haft en uppåtgående trend sedan ett par veckor tillbaka. Så nu är det upp till mig att få till en bra prestation på lördag. Jag siktar på vinst, säger Fredrik Lindgren dagen innan Målillas GP.

undefined
"Det ska bli kul att köra VM igen inför den svenska publiken. Jag ser fram emot att ha det svenska stödet i ryggen" säger Fredrik Lindgren.

35-åringen från Örebro, med två individuella VM-medaljer på meritlistan, ligger inför Målillas GP på tredje plats i sammandraget. Upp till ledande Bartosz Zmarzlik skiljer 21 poäng – två ligger Västerviks Artem Laguta, bara en poäng bakom den regerande världsmästaren.

– Jag har gjort det bra för det mesta. Jag hade en lite sämre helg i Wroclaw där jag missade final första kvällen och semifinal andra. Den var jobbig, jag tappade ganska mycket mark. Men jag tycker ställningen speglar hur det varit. Zmarzlik och Laguta har varit i en klass för sig, och jag har kanske varit best of the rest.

Men du har fullt fokus på medalj misstänker jag?

– Ja det har jag. Jag kan inte påverka hur andra kör utan bara fokusera på mig själv. Jag tycker att jag har gjort det bra såhär långt och ger alltid allt. Men jag känner att jag skulle behöva vinna några deltävlingar för att ha en chans på guldet när vi kommer till sista tävlingen i Torun. Så det gäller för mig att börja vinna deltävlingar.

Gillar du att åka tävlingar som betyder extra mycket, som ett GP?

– Jag tycker om det, men det finns en liten hatkärlek. Man mår inte riktigt hundra procent bra under de här viktiga tävlingarna. Det är en enorm påfrestning man går och bär på. Så det är någon slags hatkärlek, jag mår inte bra men älskar det ändå.

undefined
Senaste gången det kördes GP i Målilla blev det seger för Västerviksföraren Fredrik Lindgren. På lördag siktar han givetvis på att återupprepa bedriften.

Det var nästan exakt två år sedan som det senast kördes GP-speedway på svensk mark – och Lindgren medger att det är skönt att vara tillbaka framför den blågula hemmapubliken.

– Det ska bli kul att köra VM igen inför den svenska publiken. Jag ser fram emot att ha det svenska stödet i ryggen. Senaste tiden har vi bara kört i Polen och Tjeckien, så det ska bli kul med lite extra stöd.

undefined
Fredrik Lindgren ligger inför Målillas GP på tredje plats i totalställningen - 21 poäng upp till ledande Bartosz Zmarzlik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!