Ny pallplats för svenske stjärnan

Det blev en rejäl revansch för Fredrik Lindgren i säsongens fjärde GP-tävling i och med att han återigen fick kliva upp på prispallen.

Fredrik Lindgren har all anledning att vara nöjd med sin insats i säsongens fjärde GP-tävling.

Fredrik Lindgren har all anledning att vara nöjd med sin insats i säsongens fjärde GP-tävling.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-06-05 11:01

Förra GP-tävlingen i Prag blev inte speciellt lyckad för Västervik Speedways stjärna eftersom han slutade på elfte plats. Det var bättre fart på Fredrik vid lördagens GP-tävling i tyska Teterow.

I grundtävlingen svarade Fredrik för en stabil insats sedan han kört in elva poäng efter två heatsegrar. Det räckte till en tredje plats.

– Jag är verkligen glad över att ha gjort några bra starter och åkt några bra linjer. Jag såg till att jag fick poängen för att komma in i semifinalen, säger Fredrik Lindgren till fimspeedway.com

I den andra semifinalen tog Fredrik en övertygande heatseger från bana ett.

I finalen valde Fredrik att starta från bana fyra och det räckte till en tredje plats som innebär säsongens andra pallplats. Han blev trea även i Warszawa.

Det blev dubbelt polskt i topp genom Patryk Dudek och Bartosz Zmarzlik. Det innebär att Zmarzlik befäster sin ledning i GP-serien med 62 poäng. Lindgren klättrade till en fjärde plats med sina 44 poäng. Upp till tredje platsen skiljer det fyra poäng.

– Jag gav det allt jag hade i semin och finalen. Men grattis till Patryk till vinsten och Bartosz; de körde bra på en utmanande bana. Jag är glad över att vara tillbaka på pallen, säger Fredrik Lindgren till fimspeedway.com

Dackarnas Maciej Janowski körde in åtta poäng och hamnade precis utanför semifinalplats. I sammandraget behåller han sin andraplats med knapp marginal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!