Lindgren efter derbysegern: "Vilken förare han är"

Fredrik Lindgren hyllar hela laget och Artem Laguta efter vinsten i länsderbyt mot Dackarna.

Fredrik Lindgren hyllade laget efter Dackarna slagits med 51-39.

Fredrik Lindgren hyllade laget efter Dackarna slagits med 51-39.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-07-28 11:10

Förberedelserna inför tisdagens speedwayderby mellan Västervik och Dackarna var inte optimala. Regnet piskade mot marken bara timmar innan det var dags för starttejpen att lyfta för kvällens första heat. Detta innebar ett hårt jobb under flera timmar för personalen på Hejla Arena.

– Vi förare förberedde oss som vanligt, det måste vi. Men det är klart att vi ser vad det är som sker och att det ligger lite i bakhuvudet. Banan är ju den viktigaste biten när det kommer till hemmaplansfördel i speedway, så det är självklart att det inte var bra för oss med regnet, förklarar Fredrik Lindgren.

Detta var en av anledningarna till den tunga starten som innebar ett underläge med 9–3 efter två heat var körda, menar Lindgren.

– De första heaten hittade vi inte riktigt de åklinjerna som vi är vana vid, men vi hittade linjerna till slut och då pratade vi ihop oss som lag och efter det så tyckte jag att det gick mycket bättre, säger Lindgren.

När fler heat betades av så kom Västervik närmare gästerna och efter åtta heat så var det kvitterat och det var väldigt mycket sammanhållningen i laget som gjorde det möjligt.

– Vi diskuterade i depån, både vi förare och Morgan om hur vi skulle agera i första böjen, var man skulle sätta bakhjulet och efter ett antal heat så tyckte jag att vi gjorde det per automatik och då vände vi matchen, berättar Fredrik.

Hur var parkörningen idag? Mot Smederna senast kunde man se vissa brister i just det momentet.

– Idag var den mycket bra tycker jag. Det var en del av det vi sa i depån när vi diskuterade första böjen och starten att gubben på innerbanan måste svänga ut lite för att ge den som startar längre ut lite yta och det tyckte jag alla gjorde. Kulakov till exempel gjorde en väldigt bra åt mig i ett av matchens senare heat, där han själv tappar en placering för att hjälpa mig, vilket i detta fall gav laget fler poäng, sån körning är underbar att se, säger Lindgren.

Poängfördelningen under kvällen var väldigt jämn i Västervik, fyra förare slutade på åtta poäng och Artem Laguta plockade 15 poäng, full pott.

– Jag tycker att det tyder på att man kör tillsammans, vi vinner matchen med 51– 39 och alla bidrar till detta. Sedan att Artem gör som han gör idag är bara helt underbart, vilken förare han är, ler Lindgren.

Västervik Speedways nästa match är redan på torsdag, då mot Indianerna. Fredrik Lindgren ska under helgen delta i GP-tävlingarna i Wroclaw i Polen.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!