Litet hopp om andraplatsen för Dackarna – vann igen

En gedigen laginsats låg till grund för Dackarnas seger uppe i Kumla mot Indianerna. Nu får man sätta sitt hopp till Smederna om det ska bli någon andraplats. "Jag hoppas att de ställer upp med sitt bästa lag mot Västervik", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Tai Woffinden var poängbäst för Dackarna i segern borta mot Indianerna.

Tai Woffinden var poängbäst för Dackarna i segern borta mot Indianerna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-02 21:28

Dackarna har kört färdigt i grundserien av Bauhaus-ligan – och man avslutade på bästa sätt. I bortamötet med Indianerna på torsdagen var det egentligen aldrig någon fara på taket, även om det såg ut att vara jämnt under vissa perioder. 

Dackarna hade ledningen från start till mål och släppte aldrig riktigt in Indianerna i matchen. Visserligen var det bara fyra poäng som skilde lagen åt inför det tolfte heatet. Australiensaren Max Fricke var dominant i hemmalaget och körde ihop 16 poäng. Det var just han som tog två raka heatsegrar i det elfte och tolfte och gav sitt lag kontakt igen. 

– Vi var egentligen aldrig illa ute, men i speedway kan det vända snabbt. Det kändes ändå bra hela vägen, även om det blev lite jämnt där, säger Mikael Teurnberg. 

Med förare som Tai Woffinden, Maciej Janowski och Jason Doyle i laget kan man förstå att lagledaren i Dackarna kände sig lugn. GP-stjärnorna gjorde vad de skulle och såg till att Dackarna kunde köra hem segern med 49–41 till slut. 

Ändå är det en annan förare som möjligtvis förtjänar mest beröm efteråt. Ricky Kling, som gjort en oväntad comeback och varit med i de senaste matcherna för Dackarna, inledde kvällen med att ta en poäng i sitt första heat. Därefter blev det en nolla innan han faktiskt höll Niels-Kristian Iversen bakom sig i heat nio och knep en poäng även där. 

– Han gjorde det fantastiskt bra, berömmer Teurnberg och fortsätter:

– Han tar viktiga poäng för oss och även om det bara blev två poäng nu så är det två oerhört viktiga pinnar. Han blir bara bättre och bättre och växer in i det. Det är ingen lätt match att komma in i och varje poäng vi kan få räknas.

Och dackefansen kan räkna med att få se Kling i det kommande slutspelet. 

– Ja, mitt jobb är att vara här och nu och försöka göra det som är bäst för laget. Jag kan inte tänka på framtiden. Ricky är precis det vi har letat efter hela säsongen.

I och med torsdagens seger har Dackarna nu 26 poäng efter 16 körda matcher. Grundserien är därmed över för deras del. Nu återstår det bara att få reda på om man slutar tvåa eller trea. Svaret kommer nästa vecka, när Västervik möter Smederna. Västervik gick om Dackarna under torsdagen tack vare bättre förarpoäng. 

Tar Västervik poäng eller håller siffrorna nere där så är man klara som tvåa och går till semifinal. Det ska mycket till för att Dackarna ska sluta tvåa – men Mikael Teurnberg hoppas givetvis att Eskilstuna-gänget vinner stort, trots att man är klara seriesegrare.

– Smederna har kört med det bästa laget hela säsongen. Jag hoppas att de ställer upp med sitt bästa lag mot Västervik också, avslutar lagledaren.

Västervik vann sin match borta mot Vetlanda med hela 61–29 under torsdagskvällen. 

Indianerna-Dackarna 41–49

Indianerna:

1) Chris Holder: 12

2) Ludvig Lindgren: 2

3) Jonas Jeppesen: 6

4) Niels–Kristian Iversen: 4

5) Max Fricke: 16

6) Jonatan Grahn: 1

7) Gustav Grahn: 0

Dackarna:

1) Maciej Janowski: 9

2) Luke Becker: 9

3) Jacob Thorsell: 8

4) Tai Woffinden: 12

5) Jason Doyle: 9

6) Ricky Kling: 2

7) Maksymilian Bogdanowicz

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!