Ordförandeskifte i Målilla MK: "Var hög tid för det"

Sju år vid rodret fick vara nog. Vid torsdagens årsmöte stod det klart att Tomas Karlsson lämnar över ansvaret för att styra skutan Målilla MK och Dackarna till Ingemar Petersson. "Jag har egentligen suttit längre än jag skulle så det var hög tid för nya krafter att ta vid", säger Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson har varit ordförande i Målilla MK sedan 2016. Nu har han tackat för sig och lämnat över rodret till Ingemar Petersson.

Tomas Karlsson har varit ordförande i Målilla MK sedan 2016. Nu har han tackat för sig och lämnat över rodret till Ingemar Petersson.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2023-03-10 12:41

Inför 2023 bygger klubben om en hel del i truppen på styrelsenivå. Förutom ordföranden Tomas Karlsson så tackar även Linus Johansson och Lars Olofsson för sig.

– Det är alltid nyttigt att få in nytt folk som kan se på verksamheten med nya ögon. För min egen del har jag känt att det är lätt att bli lite hemmablind efter ett par år.

Hur vill du sammanfatta dina år som ordförande?

– Det har varit fantastiska år. Mycket tack vare allt folk som ställer upp och jobbar ideellt för klubben. Sedan måste jag även lyfta fram våra trogna sponsorer för stöttningen genom pandemin. Utan dem hade vi aldrig klarat oss. Sportsligt sett var det förstås en riktig höjdare att få vara med och uppleva SM-guldet 2021. GP-tävlingarna är ju alltid en höjdpunkt också, säger Tomas Karlsson som kommer synas på arenan framöver också.

– Jag kommer fortsätta bidra med arbete för klubben på andra vis. Det är så roligt.

undefined
Styrelsen för Målilla MK 2023: Ingemar Petersson, Jon Lindberg, Peter Rosenlund, Veronica Lindkvist, Mikael Fridh, Anders Dahlström (suppleant) och Peter Samuelsson. Saknas på bilden gör Rikard Kling.

Som efterträdare till Tomas Karlsson valdes Ingemar Petersson. Han bor i Bockara och har en gedigen bakgrund inom såväl närings- som föreningsliv.

– Jag kommer in helt ny i Målilla MK:s styrelse, men känner mig väl förberedd inför uppdraget. Jag har följt styrelsens arbete på nära håll under stora delar av förra säsongen. De har gjort ett gediget arbete och jag känner att jag kommer till en klubb där det är ordning och reda, säger Ingemar Petersson.

Var kommer ditt intresse för speedway och föreningsliv ifrån?

– Jag har alltid gillat motorsport och har åkt på Dackarnas matcher i många år. Jag har även varit med som sponsor och intresset för speedway och Dackarna har ökat i takt med det. Sedan har jag alltid tyckt att det är roligt att hjälpa till i föreningar. 

Speedwaysporten står inför stora utmaningar framöver med vikande publiksiffror och klubbar som brottas med ekonomiska problem.

Hur är läget i Målilla MK?

– Förra säsongen gjorde vi ett nollresultat om man slår ihop klubben och bolagets siffror. Det är starkt i dessa tider och med tanke på att vi har gjort en hel del viktiga investeringar i anläggningen under året. Att klubben mår så pass väl får vi tacka våra trogna sponsorer och alla volontärer som ställer upp och arbetar ideellt för klubben för. Utan dem hade det aldrig gått. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!