Lämnar Dackarna: "Passar mig perfekt"

Pawel Przedpelski fortsätter köra i Elitserien. Men inte i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-10-16 20:43

Under tisdagen presenterades polacken av Piraterna, som är tillbaka i Elitserien 2019.

– Jag fick ett förslag från Piraterna och det gick rätt fort. Jag har varit i Motala två gånger tror jag och den banan är riktigt bra. Så jag är glad över att komma till Motala. Jag har fått höra att laget kan bli bra så jag hoppas vi kan ha riktigt roligt tillsammans, säger Przedpelski till Motala Vadstena Tidning.

MVT: Hur är du som förare? Galen eller analyserande?

– Haha, jag skulle inte säga att jag är galen direkt. Mer lagom. Starter är alltid viktigt i speedway så det försöker jag fokusera på. Sen gillar jag inte riktigt långa banor. Motalas bana är en riktigt teknisk bana och lagom lång så den passar mig perfekt.

Piraternas lagledare Fredrik Staaf:

– Jag har haft ögonen på honom under mina år i Vetlanda. Jag och Bosse Wirebrand pratade ofta om honom. Men det blev aldrig rätt läge. Men nu när Dackarna släppte honom så öppnade sig ju möjligheten. Jag tror det var många som jagade honom, säger Staaf.

– Pojken har ju en jäkla potential. Men han har inte fått till det riktigt än. Det ska bli jäkligt kul att jobba med honom. Det gäller ju att hitta de där förarna och förädla dem. Det är ju det som Piraterna varit så bra på genom åren. Han är ju bara 23 år men har ändå en hel del erfarenhet och bra stöttning runt sig överallt där han åker. Dessutom ville han verkligen komma hit och det gör det ju extra roligt, säger Staaf till MVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!