Laguta upp i ledning i GP-serien – svensken kraschade

Den svenska speedwaystjärnan Fredrik Lindgren var inblandad i en vådlig krasch när en deltävling av Grand Prix-serien kördes i danska Vojens.

Artem Laguta leder GP-serien när två deltävlingar återstår.

Artem Laguta leder GP-serien när två deltävlingar återstår.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-09-12 07:00

Det var i semifinalen som Fredrik Lindgren blev påkörd av Mikkel Michelsen som hade fått res på sin cykel. Lindgren kom inte av cykeln och blev hängande över styret in han for in med full kraft in luftstaketet. Trots den tuffa smällen var Lindgren snabbt uppe på benen, men tog sig för ena handen när han gick mot ambulansen.

Domaren valde att frysa heatet och då slutade Lindgren på tredje plats. Därmed missade svensken finalen. I kampen om bronsmedaljen blev Lindgren passerad av ryske Emil Sajfutdinov, som kom trea i finalen. Ryssen har två poängs försprång på Lindgren.

Med två deltävlingar kvar i GP-serien så är Västerviks ryske stjärna Artem Laguta i ledning sedan han tagit sin fjärde seger i GP-serien på lördagskvällen i Vojens. Bartosz Zmarzlik slutade tvåa i finalen.

I totalen leder nu Laguta en poäng före Zmarzlik.

– Jag hade bra starter från alla banor och jag fick till en bra start från bana två i finalen, säger Artem Laguta i viaplay.se-sändningen.

Oliver Berntzon körde in en poäng och slutade på 15:e plats. Dackarnas Tai Woffinden slutade fyra i finalen. Jason Doyle slutade på 11:e plats medan Maciej Janowski blev 13:e.

De två sista deltävlingarna i årets GP-serie och avgörs i polska Torun den 1 och 2 oktober.

När det gäller Lindgrens krasch kom det lugnande besked från sjukhuset:

– Fredrik är rejält mörbultad men glädjande nog är inget brutet, hälsar hustrun Carolina Jonasdotter till SVT Sport.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!