Lagledarens besked om stjärnans skada

Piotr Pawlicki föll med cykeln i heat 12 i Dackarnas andra semifinal mot Västervik och såg ut att skada handen rejält. Dackarnas lagledare Peter Karlsson menar nu på att Pawlicki är "fit for fight".

Piotr Pawlicki skadade handen mot Västervik i semifinalen.

Piotr Pawlicki skadade handen mot Västervik i semifinalen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-09-12 14:20

Peter Karlsson och de flesta som håller på Dackarna höll nog för andan när de såg sin stjärna Piotr Pawlicki falla med cykeln i heat 12 mot Västervik. Polacken tog sig för handen och såg ut att ha riktigt ont, men han fullföljde matchen på ett fantastiskt vis och löste en finalplats till sitt lag.

Peter Karlsson meddelar nu att det inte är någon fara med föraren och att han kommer att kunna köra finalen för Dackarna, om inget annat skulle ske.
– Han är okej. Det var inget brutet, vilket är skönt framför allt för honom själv. Det var väl vad man kallar en stukning och man är ju känslig i händerna så när man slår sig där så blir det jäkligt svullet, säger "PK" och fortsätter:
– Jag pratade med hans manager som sa att det var lugnt. Han skulle köra första finalmatchen med sitt polska lag redan i morgon (fredag) och finns med där.

Karlssons Dackarna inleder finalen mot Smederna på bortaoval den 24:e september och avslutar på hemmaplan dagen efter, den 25:e september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!