Lagledaren: "Vill ge honom en chans"

I Greg Hancocks frånvaro satsar Dackarna på den 21-årige dansken Frederik Jakobsen.

Frederik Jakobsen.

Frederik Jakobsen.

Foto: KRISTER ANDERSSON

Speedway2019-05-03 13:36

Det är ett beslut som har mötts av blandade reaktioner på sociala medier.

Lagledaren Peter Karlsson säger så här:

– En del kanske höjer på ögonbrynen. Men jag tror på den här lösningen. Frederik är en mycket duktig förare, samtidigt som de andra får ta lite mer ansvar, säger "PK".

Var Frederik Jakobsen ert förstaval?

– Ja. Vi vill ge honom en chans att visa vad han går för. Vi kanske kunde ha värvat en GP-förare istället, men i det här läget tycker jag inte det behövs. Jag känner mig bekväm med den nuvarande truppen.

Jakobsen tillhörde Dackarna i höstas – men då fick han inte chansen att köra någon match. Istället satsade klubben på Krzysztof Kacprzak när Patryk Dudek bröt armen.

Det nya kontraktet gäller i första hand i 28 dagar.

Är det upp till bevis för honom?

– Lite så. Och jag tror att Jakobsen kommer matcha sin roll. Som sagt: han är väldigt duktig. Just nu är det Danmarks bästa junior.

– Om vi skulle starta säsongen dåligt finns det möjligt att förstärka truppen om några veckor när transferfönstret öppnar.

Peter Karlsson berättar att Dackarna erbjöd Frederik Jakobsen en plats i truppen redan i höstas. Då tackade han nej.

– Han ville köra i England istället. Men det blev inget med den engelska klubben, så han blev lite "bränd". För tillfället tävlar han bara i Danmark, plus de olika juniortävlingarna. Han är angelägen om att köra för oss. Det ser jag som en fördel.

Dackarna har seriepremiär på torsdag, hemma mot Smederna. Räkna med att Frederik Jakobsen är med i laget.

– Jag såg honom i Vetlanda lagcup när han tävlade för Västervik. Då var han en av de snabbaste förarna, säger Peter Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!